mopet Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Witam Posiadam Honde S wing z 2007 r, przebieg około 22tyś, od pewnego czasu zauważyłem że z silnika zaczął delikatnie kapać olej .Puszcza kilka kropel dołem, zawsze po przejechaniu jakiegoś odcinka.Miejsce wycieku to otwór powyżej korka spustu, wygląda jak jakiś ''przelew''.Być może ktoś miał do czynienie z taką usterką , zaznaczyłem miejsce na czerwono. Z góry dziękuję z podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SamotnyWilk Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 W tym otworze jest gwint? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mopet Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Raczej nie, szukałem zdjęć w internecie aby porównać ale bez rezultatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SamotnyWilk Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Jeśli jest gwint to raczej napewno powinna być tam jakaś śruba z uszczelką,a jeśli nie to niech mi ktoś wytłumaczy po co ta dziura w misce olejowej?Sprawdz czy jest gwint i jaki jest stan oleju, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mopet Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Olej sprawdzałem, jeśli by tam była jakaś śrubka to pozostawiała by jakiś ślad, olej wycieka w trakcie jazdy i tuż po zatrzymaniu puści kilka kropel.Gwintu na 90% nie widzę , może ktoś ma na forum S winga, szukam w necie na youtube i nic, na alleg... zmalałem osłonę i widzę że też jest zabrudzona w tym mijescu. Zastawiam się czy nie jest to spust którym leci olej jak puści uszczelniacz pompy wodnej ale to tylko domysł:http://allegro.pl/honda-pantheon-125-4t-dekiel-oslona-i6873883420.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LWfilip Opublikowano 1 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 A to nie jest wyjście jakiejś odmy? Może trzeba to rozebrać i wyczyścić??Poza tym myślę sobie, że warto w sprawach skuterowych zapytać ludzi śmigających na tego typu sprzętach. Na przykład tu: http://forum.burgmania.net/ Cytuj Grzeczni po śmierci idą do nieba. Niegrzeczni po śmierci idą tam gdzie chcą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mattttt Opublikowano 3 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 (edytowane) Witam. Posiadam honda pantheon 125 . Mam to samo. Jeśli cieknie z tej dziurki . Do wymiany jest uszczelka tu z boku gdzie pompa wody.jesli nie trzyma uszczelka to tym małym otworem bd leciał olej . Dlatego po to ona jest. Edytowane 3 Lipca 2019 przez Mattttt Zdj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adolf1010 Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Witam posiadam Hondę fes 125 swing z 2012 1-pytanie nie wiem, jaki olej silnikowy, przekładniowy, hamulcowy 2-pytanie nie wiem gdzie jest wlew do oleju przekładniowego 3-pytanie nie miała lusterek i teraz nie wiem, jakie kupić, jaki musza mieć gwint oraz Wysokość lustra w najwyższym miejscu - Szerokość lustra w najszerszym miejscu - Długość całkowita ramienia - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siv Opublikowano 12 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 przy wycieku oleju z tego otworu jaka uszczelka jest do wymiany (prosze podać nr katalogowy) do wymiany reperaturki pompy wody trzeba zdjąć tą pokrywę czy od zewnątrz temat jest do ogarnięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trojan-1 Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Witam. Posiadam model Pantheon 125 fes 2006, przez wspomniany otwór mam wyciek płyny chłodniczego. Proszę o informacje czy to wina uszczelnienie pompy wody czy oring na korpusie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi