ted1981 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 witam. suzuki gsf 400 brak iskry. drugi moduł podłaczony tak samo brak iskry. na cewkach prad 12 v stały. regulator napiecia 5 v na trzech przewodach przy kreceniu rozrusznikem. dziekuje za pomoc i z gory przepraszm jak cos nie tak bo poraz pierwszy pisze na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Sprawdź kontaktrony w impulsatorach. Co prawda nie znam się na tym akurat bandicie, ale na 90% ma magnetyczne kontaktrony. Można to też sprawdzić znajdując kostkę gdzie impulsatory są wpięte, i ręcznie pozwierać przy wyjętej świecy, Wtedy powinna iskra przeskoczyć. Cytuj Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ted1981 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 dziekuje za podpowiedz . chciałem sprawdzic ale jedyna kostka która wychodzi to czujnik impulsatora@czujnik halla@ czy dobrze myśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 O właśnie. Na ogół jest tak że pod jednym z dekielków na silniku masz końcówkę wału i tam są impulsatory podające impuls do cewek, i stąd idzie iskra.Miałem kiedyś jeden impulsator padnięty. Co się naszukałem to moje ;)I tam też szukałem który padł, ręcznie zwierając (udając impulsy) i iskra pięknie latała. A potem tylko znaleźć część i podmienić. Ja podmieniłem z Kawasaki. Działało ;) Cytuj Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi