Skocz do zawartości

suzuki gsf 400 bandit brak iskry

ted1981
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam. suzuki gsf 400 brak iskry. drugi moduł podłaczony tak samo brak iskry. na cewkach prad 12 v stały. regulator napiecia 5 v na trzech przewodach przy kreceniu rozrusznikem. dziekuje za pomoc i z gory przepraszm jak cos nie tak bo poraz pierwszy pisze na forum

Sprawdź kontaktrony w impulsatorach. Co prawda nie znam się na tym akurat bandicie, ale na 90% ma magnetyczne kontaktrony.

Można to też sprawdzić znajdując kostkę gdzie impulsatory są wpięte, i ręcznie pozwierać przy wyjętej świecy, Wtedy powinna iskra przeskoczyć.

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

O właśnie. Na ogół jest tak że pod jednym z dekielków na silniku masz końcówkę wału i tam są impulsatory podające impuls do cewek, i stąd idzie iskra.

Miałem kiedyś jeden impulsator padnięty. Co się naszukałem to moje ;)

I tam też szukałem który padł, ręcznie zwierając (udając impulsy) i iskra pięknie latała. A potem tylko znaleźć część i podmienić. Ja podmieniłem z Kawasaki. Działało ;)

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals