deuz Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Witam serdecznie wszystkich, kilka tygodni temu kupiłem pierwszy motocykl FZ6. Wcześniej już miałem doświadczenie z moto z klasą <50 cm.Generalnie wszystko jest OK ale jest jeden problem . Kiedy robiłem ze sprzedawcą próbę sprawdzenia uszkodzenia łożyska główki ramy polegające na wyszarpaniu lag , ruchy lewo prawo tak wszystko było OK.Ale gdy robi się drugi test z przednim hamulcem delikatnie coś cyka. Podczas jazdy przy dodawaniu gazu i odpuszczaniu z większej prędkości obrotowej też jest to cyknięcie . Dochodzi z okolic przodu właśnie.Czy możliwe że kontra od łożyka główki (jeśłi taka tam jest ) poluzowała się ? Czy łożysko na 100% ?Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 (edytowane) Na 90% łożysko ale jest szansa że dokręcenie załatwi sprawę. Edytowane 20 Maja 2017 przez Limo Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deuz Opublikowano 4 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Okazało się że łańcuch był mocno luźny i walił o element ramy. Rollgaz źle wyregulowany, sprzęgło.Generalnie moto OK :-)Stuki wynikały też ze specyfiki tarcz przednich i ich nitów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi