Cichy92 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Cewki ewidentnie wyglądają na spalone czy jest przerwa w obwodzie? Kup używkę wyjdzie najtaniej. Jeśli nie znajdziesz to zleć elektrykowi, który przezwaja silniki. Koszt drutu nawojowego DN2E, żywicy oraz twojej pracy przerośnie koszta. Lakierów i żywic do uzwojeń jest mnóstwo np. dwuskładnikowy na bazie utwardzaczy, na zimno, na gorąco ( wypiekanie w piecu) w zależności od eksploatacji i temperatury pracy silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hasiok1 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zwarcie wyszło z wiązki kabli masy,alternatora i cewki cdi w miejscu gdzie idą razem zaraz przed rozejściem się na poszczególne karkasy. I od tego taki murzyn na 70% alternatora,Kupienie 100%sprawnej używki to jest nie realne! zazwyczaj są już w jakimś stopniu trafione (choć itak coś kupie pewnie jeszcze w tymm tyg.)Chce zacząć naprawiać ten zanim sie zepsuje ten nowy używany oryginał;)300-400 pln może kosztować drut i żywica? w to ci jeszcze nie uwierzePotrzebuje jakiś link w ten temat izolacji itp. Jak ktoś ma prosze o podesłanieJak ma ktoś gdzieś na zbyciu taki stator Pisać! będziemy się kontaktować;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hasiok1 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 (edytowane) Dobra! Sezon motocrossowy rozpoczęty :D:DDr naprawiona wina była jedynie w statorze upalony tak jak opisałem.I nie wiem czego się uczepiłem na początku modułu. Pewnie przez to że wynik cewki zasilającej cdi mieścił się w normieA uzwojenia alternatora był jedynie poza normą ale aku. był dobrze naładowany xD . Teraz mi się wydaj że problem musiał wyjść od masy statora dlatego że jest wspólna wsumie dla alternatora jak i dla cewki zasilającej cdi Chyba dobrze to przemyślałem xD Dzięki za pomoc POzDRO 600 Edytowane 18 Stycznia 2018 przez Hasiok1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi