Adel Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Cześć,Zamierzam zrobić maszynę startową do motocrossu, macie może jakieś dane, projekty, wytyczne? Kilka wytycznych znalazłem w regulaminie MX, ale żeby zrobić dobrą maszynę, to potrzebowałbym trochę więcej danych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherman Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Prawie każda maszyna jest inna i inaczej osadzona w ziemi. Im grusze rury, tym "trudniejsza" bramka, więc do treningów proponuję zespawać zwykłą ramkę z okrągłych rur o średnicy ok. 6-8 cm (średnia trudność) połączonych płaskownikami/kątownikami. Odległość między jedną a drugą rurą to około 40-45 cm. Na niektórych torach maszyna startowa leży cały czas, więc można regularnie trenować starty (np. Dębska Wola, Ostrowiec Świętokrzyski, Warszawa-Mysiadło, Stryków, Lipno). Cytuj https://www.facebook.com/sixsixisixracing/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adel Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Nie chodzi o treningową, chciałbym zrobić taką do zawodów na ok 40 zawodników. Myślałem tylko, że znajdę gdzieś w internecie jakieś bardziej szczegółowe wytyczne, ale muszę po prostu wybrać się na jakieś zawody i porobić notatki i zdjęcia. W Ostrowcu na pewno nie ma bramki na stałe, bo właśnie tam chcę zrobić :), w Mysiadle też nie kojarzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi