w0j0 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Witam serdecznie, mam problem z głowicą a mianowicie z luzem na wałku rozrządu po przeciwnej stronie rozrządu na panewkach. Widocznie poprzedni właściciel oszczędzał na oleju. Osadzenie wałka na głowicy jak i na półce starły się powodując owy luz (oczywicie wałek też dostał po dupie). Teraz pare pytań: -czy głowica od jakiegoś kxf'a czy innego rocznika rmz podejdzie do mojego? (2007)-czy miał by ktoś z was taką głowice z wałkami w dobrym stanie? (może być bez zaworów)-czy ktoś z was regenerował takie uszkodzenia? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 -czy głowica od jakiegoś kxf'a czy innego rocznika rmz podejdzie do mojego? (2007)-czy ktoś z was regenerował takie uszkodzenia? -musisz szukać w rocznikach od 2007 do 2009. W 2010 były już wprowadzone zmiany. Niestety,ale od kxf nie podejdzie do Twojego rocznika.-byli na forum tacy,którzy podjęli się wstawiania panewek czy też innych garażowych trików ,lecz ŻADEN nie podzielił się swoimi doświadczeniami -zastanawiam się dlaczego ? :blink: . Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w0j0 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Sprzedadzą patenty :D Jedynie gdzie mi mogli to zregenerować pod Bydgoszczą, wtedy nowe ponad wymiarowe wałki za 950 zł i robocizna 700. Firma wydaje się profesionalna i że robili coś takiego, bo chłop odrazu wiedział co zrobić. Jeżeli nie znajde jakiejś używanej Z WAŁKAMI (bo wszystkie są bez :( ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Nierób rzeźby.Podlicz wszystkie koszty "naprawy" głowicy i porównaj z ceną używanej lub nowej Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w0j0 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 (edytowane) Jest jedna używana z wałkami, ale chłop nie daje możliwości zwrotu jeżeli będzie jakiś zgrzyt z nią i jeszcze jest nie orginalna. Za nową głowice razem z półkami i wałkami 3200, a mam jeszcze inne wydatki http://m.ebay.co.uk/itm/152342386961 Edytowane 10 Grudnia 2016 przez w0j0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancymon Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 3200 za nową kompletną głowicę to bardzo dobra cena . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w0j0 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Rzuciłem taką cene w ciemno, obstawiając że głowica z półkami 2200 i wałki z 1000 bo zawory mam nowe. Zrozum mnie że w ciągu 3 miesięcy remonty wyszły mnie już podobną kwote co dałem za maszyne, więc 3200 nie wchodzi w gre max to 2 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi