Matthletic Opublikowano 23 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Witam. Wyjąłem dzisiaj z garażu maszynę i przejechałem się kawałek po czym zgasiłem motor i już nie mogłem odpalić. Kontrolki normalnie świecą, światła i klakson działają. Sprawdziłem też wszystkie bezpieczniki i nie są spalone. Próbowałem rozkręcić włącznik startera, ale nie mogłem wyjąć linki z mocowania. Jutro spróbuję jakimiś szczypcami je wyjąć i wtedy powinien wyjść ten włącznik. Sprawdzałem też przekaźnik, wizualnie nie jest spalony i nie śmierdzi spalenizną. Jak sprawdzić go ewentualnie multimetrem? Macie pomysł co może być ewentualnie przyczyną tej usterki? Słaby aku? Zaśniedziałe przewody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geni Opublikowano 23 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Złożyłeś nóżkę boczną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthletic Opublikowano 23 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Jasne, chociaż i na rozłożonej też odpalała wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geni Opublikowano 23 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Czy przekaźnik rozrusznika się odzywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthletic Opublikowano 23 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Nic kompletnie nie słychać. Oczywiście bieg jest na luzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geni Opublikowano 23 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 OK, czyli bieg na luzie, boczna stopka schowana, a wyłącznik zapłonu na prawej manecie? No i na koniec, nie pamiętam jak w tym sprzęcie, ale w Suzi musze wcisnąć sprzęgło przy odpalaniu, inaczej nie zakręci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthletic Opublikowano 23 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Zapłon mam włączony, świeci lampka od luzu "N". Palił wcześniej bez sprzęgła normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geni Opublikowano 23 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Sprawdź z innym aku. Możliwe też, że czujnik położenia bocznej podstawki nie łączy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthletic Opublikowano 23 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Prawdopodobnie to wina słabego akumulatora. Na wyłączonym zapłonie miał 12,3V a na włączonym 11,8V czyli trochę mało na start rozrusznika. Nie wiem czy dobrze sprawdzałem rezystancje przekaźnika, ale miernik podczas sprawdzania nie spadał poniżej 1, dopiero jak wcisnąłem starter to zgasł, ale się nie spalił. ;)Jutro spróbuję z naładowanym aku i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi