Greg.B Opublikowano 23 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Witam wszystkich lubiących dobrą zabawę na crossie. Suzuki którą kupiłem ma już swoje lata, ale jest w dobrej kondycji. Silnik jest niebieski pomijając cylinder który jest w kolorze metalu. I takie pytańko czy to jest cylinder oryginalny ?. Szczerze mówiąc motor jest kompletny i nie zniszczony przez 30 lat. Jaki olej byłby odpowiedni dla tego motoru? Pozdrawiam. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowy2 Opublikowano 23 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Jak w 30-letnim crossie można po kolorze określić, czy cylinder jest oryginalny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg.B Opublikowano 23 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Sprostowanie. Chodziło mi o to czy cylindry były w tym samym kolorze czyli niebieskim co reszta silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 23 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 http://www.suzukicycles.org/photos/suzuki-history/1986/1986_RM250_yellow_600.jpg Cały jest niebieski. Ale po tylu latach wymiana cylindra to raczej konieczność. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus175 Opublikowano 7 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 wiem że po tulejowaniu cylindrów czasem firma piaskuje je w gratisie więc może . mało kiedy można podpasywać cylinder pod silnik ale się zdarza . kolorek niebieski to kolorek lat chyba 80 + do 90 chyba suzuki rm . Miałem kiedyś silnik kupować z tamtych lat to pamiętam go i właśnie kolor mówił o roku mniej więcej . sam posiadam teraz rm 250 ale 95 r +/- i mnie przetyrała po 20 min jazdy . Ogólnie z chęcią bym kupił ts 250 z lat 70 chłodzoną powietrzem lub rm 250 także chłodzoną powietrzem ale drogie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FiksuRM Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Niebieski silnik był od 86r. do 88r. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus175 Opublikowano 11 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 a czym najlepiej pomalować silnik by farba się trzymała dobrze i nie odpadała od temperatury itp ? jakieś pomysły po piaskowaniu i odtłuszczeniu powierzchni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi