Lukas1984 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Hej. Mam problem... Po odpaleniu motoru i przejechaniu 30m silnik zgasł i odcięło mu prąd, nic nie działa ani światła ani rozrusznik ani nie ma iskry na świecach. Wie ktoś co może być przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salata123 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Przeróbka :D Klemy sprawdziles? Masę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 (edytowane) Obstawiam jakiś przetarty kabelek który dotknął ramy i wywaliło główny bezpiecznik. Edytowane 28 Sierpnia 2016 przez Limo Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas1984 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Właśnie muszę wszystko sprawdzić ale z przykrością muszę stwierdzić,że w kwestii mechaniki i elektryki motocyklowej jestem zielony jak trawka na wiosnę dlatego pytam was :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zacznij od ściągnięcia serwisówki i sprawdź główny bezpiecznik. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salata123 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 On ma zmote... Więc pewnie i wiązka jest daleka od fabrycznej... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas1984 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Tak... Wiązka była zmodyfikowana. Rozkręciłem wszystko i... i dupa :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 No dobra ale głównego bezpiecznika się chyba nie wywala. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salata123 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Dzwoń w poniedziałek do wykonawcy i zapytaj :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Przecież to można łatwo sprawdzić. Bierzesz plusowy kabel od aku i na jego drugim końcu powinien być przekaźnik rozrusznika a wraz z nim główny bezpiecznik. Darujmy sobie spam w mechanice kiedy jest takie pole do popisu w temacie zlotowym ;). Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salata123 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 (edytowane) Limo, to jest "awaria" na 5 minut do zrobienia w rowie przy drodze. Ale skoro Lukasz sam przyznaje, że nie ogarnia pomimo próby... Moze sobie zrobić większe kuku :D Edytowane 28 Sierpnia 2016 przez Salata123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas1984 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Rozprułem wszystko tj, zdjąłem kanapę, zadupek i zbiornik i po kolei sprawdziłem wszystkie styki i kostki. Z baterii prąd wychodził ale już do cewek nie dochodził. Każdą kość rozpinałem i spinałem kilkukrotnie i problem zniknął :-) Prąd powrócił... Wniosek z tego jest jeden czyli zaśniedziałe styki na kostkach bądź luźne kostki. Teraz pytanie czy jakiś spray pomoże i po prostu psiknąć styki? Czy mechanicznie poprawiać wszystkie kostki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salata123 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Wymienić uszkodzone piny. Jeśli nie dostępne, zmienić całe kostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas1984 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Dobrze. Tak zrobię :-)Powymieniałem co było zaśniedziałe... Złożyłem wszystko do kupy i niestety nie działa znowu :-) Rozłożyłem i coś mi nagle zaiskrzyło. Miałem zwarcie pod bezpiecznikami, zamiast 15A miałem wsadzony 25A bezpiecznik aż lut wytopił się i zaczęło iskrzyć. Dziwie się,że dopiero teraz po przejechaniu w tym sezonie po przebudowie blisko 2500km, przyjechałem tym motocyklem z PL do Oslo i zero problemu haha :-) Głupi to ma jednak zawsze szczęście. Przechodząc do sedna sprawy, polutuję na nowo i wsadzę bezpiecznik 15A i zobaczymy jak będzie. Yo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salata123 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 (edytowane) Spali się. Znajdź zwarcie do masy na obwodzie który zasila ten bezpiecznik. Edytowane 29 Sierpnia 2016 przez Salata123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi