Dreamof Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 (edytowane) Nie wiem czy to tu ale zaryzykuje.Czym sie rozni Honda CBF 600 SA od modelu S? O ile w ogole sie rozni. Kupilam gmole givi dedykowane modelowi S.Sadzilam , ze nie ma roznicy miedzy budowa silnika itp. ale patrzac na gmole i rozwazajac rozne opcje zalozenia, doszliamy do wniosku, ze albo gmole sa do d... albo moze modele sie jakos roznia. Wyglada to mniej wiecej tak po zlozeniu na sucho.Prawa strona jest ok..lewa tylko jakos tak niezbyt pasuje.Wedlug instrukcji tyl powinien byc zaczepiony na jednej srubie.Na focie widac, ze po zlozeniu moze to byc trudne do wykonania.Aczkolwiek moze ktos sie bardziej na tym zna i wie co z tym zrobic. Edytowane 21 Sierpnia 2016 przez Dreamof Cytuj Powiedz mi, a zapomnę.Pokaż mi, a zapamiętam.Pozwól mi zrobić, a zrozumiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzesioB Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 W innych wątkach odnośnie montażu gmoli GIVI czytałem że są duże problemy ze spasowaniem. Podobno różnice w stosunku do miejsc montażowych sięgają do 1 cm. Nie wiem czy jest różnica między wersją Hondy S i SA ale ze zdjęcia na jednej śrubie jakoś tego tyłu nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreamof Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Jutro maja to sprawdzic bo to wyglada tak jakby pomieszali czesci. Tu brakuje wiecej niz 1cm...trzeba by lewa strone nagiac dosc mocno. Cytuj Powiedz mi, a zapomnę.Pokaż mi, a zapamiętam.Pozwól mi zrobić, a zrozumiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arthizmoo Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Nie wiem czy to tu ale zaryzykuje.Czym sie rozni Honda CBF 600 SA od modelu S? O ile w ogole sie rozni. Kupilam gmole givi dedykowane modelowi S.Sadzilam , ze nie ma roznicy miedzy budowa silnika itp. ale patrzac na gmole i rozwazajac rozne opcje zalozenia, doszliamy do wniosku, ze albo gmole sa do d... albo moze modele sie jakos roznia. Wyglada to mniej wiecej tak po zlozeniu na sucho.Prawa strona jest ok..lewa tylko jakos tak niezbyt pasuje.Wedlug instrukcji tyl powinien byc zaczepiony na jednej srubie.Na focie widac, ze po zlozeniu moze to byc trudne do wykonania.Aczkolwiek moze ktos sie bardziej na tym zna i wie co z tym zrobic.Dla potomnych odgrzewam kotleta. ,,SA'' owiewki + ABS - ,,S'' same owiewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martanka Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Czy to są gmole Givi TN369 ? Na zdjęciach są tak złożone, że nie mogę ich rozpoznać, czy to rzeczywiście to samo. Mi w zeszłym roku montował kolega, ale wszystko idealnie pasowało, one były też dedykowane do wersji S. Ja pamiętam tylko, że tył miał być przykręcony do silnika oryginalną śrubą....ale wszystko powinno być w instrukcji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Jeśli nie jest dobrze spasowane to gumowy młotek i siła razy gwałt . Kilka mm można dopasować, jeśli więcej to wymienić . Cytuj "Gdy szykuję śniadanie, zwykle se o korkach słucham, jak tkwią te ch*je w tych jebanych autach." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Ile ja walczyłem z montażem gmoli.. Naginanie, naciąganie, dedykowany czy nie. Trochę sposobu i wszystko można ogarnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreamof Opublikowano 14 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Te tutaj też niby miały być przykręcane do silnika. Tzn tak wynikało z ich budowy i. Z instrukcji, założenie ich miało być nieco mniej skomplikowane. Ostatecznie zostały one wymienione. Widocznie faktycznie było coś z nimi nie tak. Kolejne przyszły w stanie możliwym do założenia bez rozkręcania silników itp. itd.:P Cytuj Powiedz mi, a zapomnę.Pokaż mi, a zapamiętam.Pozwól mi zrobić, a zrozumiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martanka Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 To dobrze, że tamte wymieniłaś :) i życzę, żeby te gmole były wyłącznie ozdobą LwG! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Decyzja nadeszła po wrześniu? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Przecież ten gmol jest wygięty, skoszony, zwichrowany jakby słoń na niego stąpnął. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Nie znasz się :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Dokładnie, jest ok :) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Haha Klod, poczucie sarkazmu jest Ci widać obce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Nie, po prostu mialem CBF600SA.....nie pamietasz? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi