Kuba Cz. Opublikowano 1 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2004 Mam problemik.Po remoncie ogara 200 iskrownik daje tylko prąd do świateł,a nie daje prądu na zapłon.Już całkiem zgłupiałem pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuskus Opublikowano 1 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2004 Mozliwe ze to cewka - sprawdz czy jest ok . JEsli daje prąd na światła to przy poprawnie działającej cewce powinien też dawac prąd na zapłon. MOze masz go źle ustawiony zapłon i przez to nie chce palic ?? ewentualnie moze to być zwarcie w instalacji - muszisz sprawdzic sam wszystko ...pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Cz. Opublikowano 1 Września 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2004 W czeskim silniku są 3 cewki 2 na światła i jedna osobno na zapłon.Ustawiłem zapłon według książki wymieniłem kondensator,a cewka jest dobrze podłączona i nie widać żeby była uszkodzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 1 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2004 może... zle skręciłeś przerywacz? niby głupota ale zatruła mi sporo krwi i zabrała dużo czasu. sprawdz czy jest prąd na cewce na magnecie, tej od zapłonu. może się kabelki poluzoawły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Cz. Opublikowano 2 Września 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2004 Właśnie oto chodzi,że niewychodzi prąd z silnika,a zapłonu nie rozkręcałem tylko ustawiłem jak prądu nie było więc myślę,że cewka w iskrowniku padła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 2 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2004 sprawdz na samym kablu wychodzacym z cewki od zapłonu czy iskrzy przy dotknieciu do kartera Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Cz. Opublikowano 2 Września 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2004 To na samym początku sprawdzałem.Z czerwonego kabla(do świateł iskra idzie),a z zielonego iskry nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuskus Opublikowano 2 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2004 wymien cewke , tak jak radziłem na początku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi