adamekg123 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 Witam wszystkichOd razu przepraszam jeżeli popełniam jakies błędy w nowym poście ponieważ piszę tu pierwszy raz.Mój problem to cieknący płyn chłodzący Honda CBF600 2004Chciałem wymienić płyn na nowy i zalałem środek czyszczący do starego płynu(po zlaniu litra) i dolalem wody. Tak było w instrukcji. Następnie rozgrzałem motocykl, przejechalem kilkanaście kilometrów i jak podjechałem na chodnik to z jakiegoś zaworu pod silnikiem kapie dość szybko plyn chlodzący ;/ oczywiscie ten stary zmieszany z czyścicielem. Zalałem nowy płyn i oczywiście dalej cieknie... Po zgaszeniu motocykla nie cieknie. W instrukcji motocykla nie ma nic na ten temat.Nie wiem co z tym robić teraz.. Powiedzcie jeśli wiecie o co chodzi z tą dziurką, dołączam zdjecia, na pierwszym widać spód silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Jesteś kolejną osobą, która ma wycieki po czyszczeniu układu ;) Ciekawe co na to orzełki, które na mnie najeżdżały gdy napisałem, że chemia czyszcząca nie jest bezpieczna dla układu chłodzenia.http://forum.motocyklistow.pl/index.php/topic/178037-cieknie-pompa-wody-po-plukaniu-instalacji-cbr-600rr-pc37-05/ Poszły uszczelnienia pompy wody i ten otwór jest po to aby płyn nie zmieszał się z olejem. I na przyszłość - układ czyść co najwyżej wodą destylowaną a nie ostrą chemią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamekg123 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Jesteś kolejną osobą, która ma wycieki po czyszczeniu układu ;) Ciekawe co na to orzełki, które na mnie najeżdżały gdy napisałem, że chemia czyszcząca nie jest bezpieczna dla układu chłodzenia. http://forum.motocyklistow.pl/index.php/topic/178037-cieknie-pompa-wody-po-plukaniu-instalacji-cbr-600rr-pc37-05/ Poszły uszczelnienia pompy wody i ten otwór jest po to aby płyn nie zmieszał się z olejem. I na przyszłość - układ czyść co najwyżej wodą destylowaną a nie ostrą chemią. OK wielkie dzieki za odpowiedź. To sobie narobiłem teraz problemów.... Mam tylko nadzieje że uda się zebrać potrzebne uszczelniacze.... Jeszcze jak rozbiorę to się okaże tak naprawdę czy da się naprawić. I dzięki za link ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamekg123 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Po rozebraniu doszedłem do wniosku że to nie takie proste, nie ma śruby na wirniku i w sumie nie wiem jak się do tego dobrać. Czy znacie jakiegoś pompiarza z mazowieckiego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi