Yoshii89 Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Witam,mam pytanie do znawców tematu ruskich zaprzęgów. W moim motocyklu jest zamontowana prądnica g-414 z regulatorem napięcia RR 302. Chcę założyć samoczynny regulator PP 330. Czy jest to możliwe? Wyczytałem że da się to zrobić jedynie z alternatorem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Tak, tego regulatora nie zastosujesz do prądnicy 6V. Zamiennikiem oryginalnego regulatora, tanim i sprawdzonym jest polski regulator elektroniczny do motocykla Jawa z prądnicą 6V. Oznaczenie to Polski to RP15t, a czeski produkt to AEV 0358 lub AEV 0430 albo MRV7V-N. Tu masz wątek na ten temat http://forum.redmotorz.eu/viewtopic.php?t=3245&postdays=0&postorder=asc&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoshii89 Opublikowano 13 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Dzieki za podpowiedź. Byłem przekonany że g414 jest 12v. Dzięki za wyjaśnienie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi