raszer132 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Przyjacielu, w Twoim budżecie, to się patrzy na stan dostępnego sprzętu, a nie nastawia na konkretny model (ja bym wolał świeżego Kymco, niż zajeżdżoną Yamahę). Pójdziesz na kurs, to sobie pojeździsz np taką Hondą cbf 125 - to jest biegówka, a nie skuter... Na razie to są tylko dywagacje, z doświadczenia Ci powiem, że i tak pewnie kupisz co innego, niż planowałeś...Właśnie planuję kupić z małym przebiegiem - w miarę. Zobaczymy jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Same mundre rady dajesz koleś na forum ostatnio. Nie koleś bo wódki nie piliśmy. I co jest nieprawdą? To, że jeszcze 3 lata temu 125tki stały za bezcen bo nikt nie chciał tego kupować a teraz nagle te same sprzęty są 2 - 3x droższe? W 2010r przywoziłem z Austrii GN125 kupowane tam po 250 euro a w PL nie dało rady sprzedać tego drożej niż 1500zł, teraz te same roczniki co wtedy stoją po 4000zł. O przywożeniu YBR125 nawet nie myślałem bo 4 latki stały wtedy po 800 euro a w PL nikt by za to tyle nie dał. Złoty biznes zrobił ten, kto nasprowadzał w 2014r takich pojemności a później zaczął je wystawiać za chore pieniądze - a kupcy i tak się znaleźli. Znam rynek i dlatego powtarzam - nie liczysz się z prawem jazdy to bierz 150 zamiast 125. Spalanie i osiągi niemal identyczne a różnica w cenie duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelhead Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Nie koleś KOLEŚ raz piszesz: Wpisz też "jazda bez uprawnień a kolizja / wypadek" to wyskoczą jeszcze lepsze strony, które uświadomią ci, że lepiej tak nie jeździć.Z racji tego, że mam w rodzinie rzeczoznawcę ubezpieczeniowego z wieloletnim stażem i nasłuchałem się od niego wielu historii to podsumuję krótko: daruj sobie taką jazdę bo w razie "w" możesz sobie nawalić w kartotekę na długie lataa tutaj np: Znam rynek i dlatego powtarzam - nie liczysz się z prawem jazdy to bierz 150 zamiast 125. A ja piszę: wsadź sobie swoje mundre rady... w kieszeń... koleś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Ehh niektórzy powinni przejść badania psychiatryczne przed wejściem na forum... Albo w Tworkach założyli wifi i są efekty.Jestem przeciwnikiem jazdy bez prawka ale niektórzy i tak są uparci więc jeździć będą - skoro ktoś pyta co kupić to odpowiadam bo taka osoba widocznie jest świadoma tego, co będzie czynić (czyli jak spowoduje kolizję to ubezpieczyciel sobie z niego ładnie ściągnie wszelkie poniesione koszty a jak spowoduje wypadek to może się skończyć nawet na więzieniu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelhead Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Ehh niektórzy powinni przejść badaniaTa ta, a inni powinni się doszkolić w przepisach, tacy co to mundrze radzą posiadaczowi prawka kat. B robić prawko AM na skuter.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wernix Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Może jakiś Peugeot? Poczytaj sobie o tej marce, np. na scooter.com.pl możesz zobaczyć co mają do wyboru, jak się prezentują ceny. Moim zdaniem marka godna polecenia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi