Skocz do zawartości

Pierwszy skuter 125 - pomoc w kupnie.

Rekomendowane odpowiedzi

Przyjacielu, w Twoim budżecie, to się patrzy na stan dostępnego sprzętu, a nie nastawia na konkretny model (ja bym wolał świeżego Kymco, niż zajeżdżoną Yamahę). Pójdziesz na kurs, to sobie pojeździsz np taką Hondą cbf 125 - to jest biegówka, a nie skuter... Na razie to są tylko dywagacje, z doświadczenia Ci powiem, że i tak pewnie kupisz co innego, niż planowałeś...

Właśnie planuję kupić z małym przebiegiem - w miarę. Zobaczymy jeszcze.

Same mundre rady dajesz koleś na forum ostatnio.

Nie koleś bo wódki nie piliśmy. I co jest nieprawdą? To, że jeszcze 3 lata temu 125tki stały za bezcen bo nikt nie chciał tego kupować a teraz nagle te same sprzęty są 2 - 3x droższe? W 2010r przywoziłem z Austrii GN125 kupowane tam po 250 euro a w PL nie dało rady sprzedać tego drożej niż 1500zł, teraz te same roczniki co wtedy stoją po 4000zł. O przywożeniu YBR125 nawet nie myślałem bo 4 latki stały wtedy po 800 euro a w PL nikt by za to tyle nie dał. Złoty biznes zrobił ten, kto nasprowadzał w 2014r takich pojemności a później zaczął je wystawiać za chore pieniądze - a kupcy i tak się znaleźli. Znam rynek i dlatego powtarzam - nie liczysz się z prawem jazdy to bierz 150 zamiast 125. Spalanie i osiągi niemal identyczne a różnica w cenie duża.

Nie koleś

KOLEŚ raz piszesz:

Wpisz też "jazda bez uprawnień a kolizja / wypadek" to wyskoczą jeszcze lepsze strony, które uświadomią ci, że lepiej tak nie jeździć.

Z racji tego, że mam w rodzinie rzeczoznawcę ubezpieczeniowego z wieloletnim stażem i nasłuchałem się od niego wielu historii to podsumuję krótko: daruj sobie taką jazdę bo w razie "w" możesz sobie nawalić w kartotekę na długie lata

a tutaj np: Znam rynek i dlatego powtarzam - nie liczysz się z prawem jazdy to bierz 150 zamiast 125.

A ja piszę: wsadź sobie swoje mundre rady... w kieszeń... koleś.

Ehh niektórzy powinni przejść badania psychiatryczne przed wejściem na forum... Albo w Tworkach założyli wifi i są efekty.

Jestem przeciwnikiem jazdy bez prawka ale niektórzy i tak są uparci więc jeździć będą - skoro ktoś pyta co kupić to odpowiadam bo taka osoba widocznie jest świadoma tego, co będzie czynić (czyli jak spowoduje kolizję to ubezpieczyciel sobie z niego ładnie ściągnie wszelkie poniesione koszty a jak spowoduje wypadek to może się skończyć nawet na więzieniu).

• 2 tygodnie później...