Skocz do zawartości

Vulcan VN 1500

jelu
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wiadomo ale chyba kazdego stac zeby wymienic olej za 100zł, po za tym pomijając nieliczne wyjątki (widziałem jak gosc na zlocie vl 1500 intruder non stop palił gume a wydechy miał niebiesciutkie) nikt nie kupuje vulcana zeby palic gume i bic rekordy prędkosci :biggrin:

• 10 miesięcy temu...

Witam!!! Jestem posiadacze VN 1500 ro 95 , od ubiegłego sezonu ma najechane 70 000 km . Z tego co wiem to silnik miał robiony , pierścienie i łańcuchy. Jak na razie dolewam oliwkę i latam. Zobaczymy co będzie na koniec. Cos mi tylko nie ciągnie na wysokich ale to chyba inny temat. Pozdrawiam

Cos mi tylko nie ciągnie na wysokich ale to chyba inny temat.

Bo to raczej silnik nisko obrotowy, bez sensu wysoko kręcić.

Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc...

Bo to raczej silnik nisko obrotowy, bez sensu wysoko kręcić.

Zgadza się, lecz wydaje mi się , ze to problem z podciśnieniem gaźnika. Brak tylnego zaworu vacum. :P Chyba odpadł po drodze hahaha.

• 5 miesięcy temu...

Trochę z innej beczki.

Czy ktoś będzie w stanie udzielić mi informacji od którego roku wychodził Vulcan 1500 na wtrysku i w jakim malowaniu .

Z góry dzięki za info. :biggrin:

Edytowane przez Privat

Cienkie kolorowe,lub białe na czarnym lakierze paseczki.

2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km

2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500

Przede wszystkim witam. Jestem od dwoch dni szczesliwym posiadaczem kawasaki 1500 z 2001 roku i zadam byc moze glupie pytanie. Jestem laikiem w sprawach mechaniki. Wytlumaczcie mi prosze jak to jest, ze przy odpalaniu motorka z wtryskiem musze wyciagac ssanie? Pije juz ktores piwo i nic mi do glowy nie przychodzi.

Nie nazwałbym tego ssaniem ,słuzy bardziej do podniesienia obrotów silnika gdy jest zimny by uniknąć nierównej pracy zimnego silnika .Mniej więcej daje to ten sam efekt co odpalanie Vulcana z lekko odkręconą manetką gazu ,którą musisz jednak troszkę czasu trzymac w tej pozycji by silnik zlapał temperature.

Przede wszystkim witam. Jestem od dwoch dni szczesliwym posiadaczem kawasaki 1500 z 2001 roku i zadam byc moze glupie pytanie. Jestem laikiem w sprawach mechaniki. Wytlumaczcie mi prosze jak to jest, ze przy odpalaniu motorka z wtryskiem musze wyciagac ssanie? Pije juz ktores piwo i nic mi do glowy nie przychodzi.

Przepraszam, że się wtrącam mając inne moto. Prawdopodobnie masz to co u mnie przy filtrze powietrza.

Jest to pokrętło do regulacji wolnych obrotów na rozgrzanym silniku. Pociągasz i kręcisz [lekki opór], w prawo zwiększa obroty, w lewo zmniejsza. Regulacja na słabo rozgrzanym, powoduje za duże obroty na rozgrzanym docelowo. Na wtryskach nie ma ręcznej regulacji ssania. Doborem mieszanki paliwa z powietrzem, wtryskami i zapłonem reguluje ECU [ komp].

Przestrzegam przed ingerencją w wydechy, bo pogorszy się praca silnika i przyśpieszy zużycie jego podzespołów.

Edytowane przez mirek_VN

Siema. We wrześniu tego roku stałem się (po 20 latach niemania moto) właścicielem VN 1500 Classic. Urodził się w 1996r. Przelatał 42 tysiączki. Mam pytanko. Jak wyłączam silnik ( rozgrzany np. po trasie) to czasami lubi delikatnie pierdyknąć w rurę. Nie jest to jakiś super wystrzał. Bardziej takie głośne pufnięcie. Słyszałem, że podobno V-ka tak ma. Nie wiem więc pytam czy to raczej normalne czy nie?

A poza tym pali jak złoto, silnik pracuje super, a jeździ się pięknie aż fujarka mięknie. :biggrin: