rafal1730 Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Witam, wczoraj coś mi się stałą z moją Yamaszką. Na wolnych obrotach jest normalnie, podczas przyśpieszania zmienił się jej dźwięk.Wcześniej strzelała trochę z wydechu przy schodzeniu z wysokich obrotów, a teraz np. po wkręceniu na 4-5 tys i zamknięciu przepustnicy od razu strzela.Stało się to nagle, od tamtej pory wróciłem aby do domu (około 3 km), zgasiłem i z odpaleniem problemu nie było.Od czego to może być? Przy okazji pytanie czy można zsynchronizować 4 gaźniki za pomocą jednego wężyka? Najpierw podłączyć pod 1-2 króciec, ustawić, później 3-4 i na koniec 2-3.Będzie tak dobrze? Czy koniecznie potrzeba 4 wężyki i wszystkie na raz? Z góry dziękuję za pomoc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Któryś kolektor Ci się poluzował albo zupełnie uszczelkę wydmuchało, wypaliło.Nie stać Cię na gumowy wężyk? Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal1730 Opublikowano 29 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Kolektor sprawdzę, bo nawet na to nie zerknąłem, a pewnie to będzie to :)Co do wężyków nie chodzi o koszta tylko mam zrobiony zestaw z 4 wężyków, którym synchronizowałem kiedyś i cały czas mi się zapowietrzał, pewnie jakaś nieszczelność na trójnikach, ale nie udało mi się tego dobrze uszczelnić.Może jest więcej roboty, ale wydaje mi się, że za pomocą jednego zrobiłbym to dokładniej, tylko czy tak będzie dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 30 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Jeśli Dudek by żył, to byś się dowiedział kim jesteś.Zabierz się do roboty jak trzeba. :) Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi