Ktoś Na Pewno Opublikowano 21 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Silikon nie uszczelni tak dobrze jak uszczelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Guzik prawda, pewnego razu spod pokrywy sprzęgła olej zaczął mi się prawie "lać". Nie było czasu na zamawianie uszczelki (były wtedy święta) więc zamontowałem pokrywę na silikon i jeździłem na tym sporo czasu, do ostatniego dnia nie było żadnej oznaki pocenia się nawet ani przetłuszczonego miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ktoś Na Pewno Opublikowano 21 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 No dobra jak nie znajdę tych uszczelek to spróbuje na silikon. I jeszcze jedna sprawa, czy da się czymś zmyć ten żółty kolor na baku od benzyny ? http://scr.hu/0q7pz/okpw1 Próbowałem różnymi sposobami ale może wy wiecie jak takie coś zmyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Silikon nie uszczelni tak dobrze jak uszczelki. Silikon wszystko uszczelnia.Nawet kanały olejowe i wodne :biggrin:Zawieś dekiel do firmy,która klepie uszczelki to Ci dorobią. Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Silikon wszystko uszczelnia.Nawet kanały olejowe i wodne :biggrin:Zawieś dekiel do firmy,która klepie uszczelki to Ci dorobią. Nie przesadzaj, jak ktoś nawali tego sylikonu no to tak, ale nie zwykła cienka warstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Raz o mały włos nie zatarłem 4T po wysmarowaniu pokrywy i kanału olejowego silikonem. Lepiej aby uczył się na czyiś błędach Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Lepiej aby uczył się na czyiś błędach Oby się tylko uczył i robił wszystko z głową.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ktoś Na Pewno Opublikowano 21 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Dobra dzięki za rady ;] I jeszcze jedna sprawa, czy da się czymś zmyć ten żółty kolor na baku od benzyny ? http://scr.hu/0q7pz/okpw1 Próbowałem różnymi sposobami ale może wy wiecie jak takie coś zmyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ktoś Na Pewno Opublikowano 21 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Powoli się uczę jeździć na jednym kole :D Ale za bardzo mi to nie wychodzi, odrywam może moto jakieś 10cm od zmieni, co może być nie tak że nie mogę bardziej podnieść?: -Mała moc-Amortyzator obniżony jak najbardziej się da-Amortyzator ustawiony na bardzo miękki [bardziej się nie da] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 21 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Amortyzatory zostaw w spokoju, pracuj nad techniką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ktoś Na Pewno Opublikowano 21 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 No dobra. Ale jak jest Amortyzator miękki to on podczas zerwania ładnie siada i może dlatego nie mogę wyżej podnieść ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 21 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Nie wiem jak to u Ciebie wygląda z tym amortyzatorem, może po prostu robisz podstawowy błąd i w momencie poderwania przedniego koła podświadomie przechylasz ciało do przodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ktoś Na Pewno Opublikowano 21 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Do przodu, a później mocno do tyłu i próbuje swoimi siłami poderwać motor :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 21 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 No i to odpowiednio zsynchronizuj z gazem i powinno podnieść przód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ktoś Na Pewno Opublikowano 27 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Patrze kupić nowy tłok tylko nie mogę znaleźć odpowiedniego i znalazłem coś takiego ;] http://allegro.pl/tlok-wossner-ktm-sx-125-84-86-54mm-i6006926982.html Co myślicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi