Michal1325 Opublikowano 4 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Witam, pytanie dosyć głupie i krótkie. Szukam krótszej klamki sprzęgła niż te oryginalne. Znalazłem na przykład taką:http://www.24mx.pl/dzwignia-sprzegla-twentyAle nigdzie nie jest napisane, jaki to wymiar. Czy mógłby mi ktoś podlinkować, doradzić, jakąś (w miarę tanią <100zł) krótszą klamkę sprzęgła? Taką, żeby dwa, trzy palce się na niej mieściły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 4 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 To co wysłałeś to zwykła standardowa klamka sprzęgła, a Tobie chodzi zapewne o akcesoryjne. Coś takiego jak to? http://www.24mx.pl/dzwignia-sprzegla-twenty-flex-czarna/yamaha-yz250f-2003?p=290,398,389 A co do samej klamki, co z nią nie tak? Kwestia wizualna czy są za długie i łamią się po upadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal1325 Opublikowano 6 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 (edytowane) A co do samej klamki, co z nią nie tak? Kwestia wizualna czy są za długie i łamią się po upadku?Są za długie :D Dla mnie nie są wygodne ponieważ używam palca wskazującego i środkowego do wciskania klamki sprzęgła i w momencie kiedy dociskam tę klamkę to tak jakby "przytrzaskuję" sobie resztę palców, a jakoś tak mam, że lubię czuć, że mam wciśnięte sprzęgło do końca :D Edytowane 6 Lutego 2016 przez Michal1325 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Ale te krótkie nie są aż takie krótkie jak Ci się wydaje, zamiast zmieniać klamkę wyreguluj sobie linkę żeby sprzęgło łapało w całym zakresie przy samym końcu. Wtedy nie będziesz musiał wciskać do samego końca i nie będziesz sobie "przytrzaskiwał" palców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi