m-rarcin Opublikowano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Witam, mam problem ze skrzynia. Podczas zmiany biegu czasem trzeba poruszyć motocyklem (podczas postoju). Biegi wchodzą normalnie podczas jazdy. Nakręciłem film obrazujący usterkę. Jakieś pomysły co to może być ? i ile może kosztować naprawa ? Dane motocykla:-YAMAHA XJ6N -ROCZNIK 2011-PRZEBIEG 10000KM Dodam że olej wymieniany na początku sezonu a sprzęgło jest wyregulowane. Ogólnie moto nie katowane ...... film:https://www.youtube.com/watch?v=Q9SByw5SpZI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertp6 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Witam, to nie usterka, skrzynia w motocyklach tak działa. Dlatego np. dojeżdżając do świateł najlepiej redukować biegi w ruchu, a nie zatrzymywać się na wysokim biegu i później machać motocyklem przód tył żeby zredukować. Cytuj Honda XR400R EnduroHonda XR650R Supermoto (na sell) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Umyj moto, odstaw do garażu na zimę i nie szukaj problemów tam gdzie ich nie ma ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-rarcin Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Dzięki za odpowiedzi, to moje pierwsze poważne moto. Poprzednia 125 co 5 min się j*b.......i teraz jestem chyba przewrażliwiony. A co do zimy to nie słyszałem. Do wtorku ma być po 13-10 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spons78 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Więcej empatii panowie :) Ważne, że moto sprawne. Nie każdy wie od razy wszystko! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi