majster33 Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Witam jeśli ktoś byłby zainteresowany to planuję z żoną początkiem czerwca 2016 wycieczkę do Chorwacji ok 8 dni. Całość ok 3 tyś.km. Trasa przez Słowację, Węgry i dalej trochę pozwiedzać samą Chorwację tzn, Plitvice, na wyspę Pag ponurkować, potem wybrzeżem do Krka i w okolice Trogiru. Droga powrotna przez BiH do Polski. Konkrety jeszcze do ustalenia. Podróż na spokojnie z noclegami raczej w jakichś pokojach lub pensjonatach z uwagi na to iż pojadą również panie.Dokładnego planu jeszcze nie ma ale przewidujemy jakieś 2-3 dni leniuchowania na plaży a reszta to trasa. Na chwilę obecną jadą dwa motocykle i cztery osoby.Mile widziane również jakieś ewentualne wskazówki itd. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalmen3 Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Ściągnijcie sobie aplikację booking.com na smartfony, na średnio co drugiej stacji benzynowej, czy w wielu przydrożnych knajpach jest WiFi (np. każdy McDonalds ma na 100%) i można sobie wyszukać fajne spanie w ofertach last minute kilka godzin, czy kilkadziesiąt minut przed końcem dnia. Przyjemnie jest nie martwić się noclegiem gdyby coś się chciało dłużej po drodze pozwiedzać, albo dłużej popływać na dzikiej plaży:) Przejechaliśmy w tym roku na takiej zasadzie trasę przez Słowację, Węgry, Rumunię, Bułgarię, Serbię, Czarnogórę, Chorwację, BiH i znów Węgry, Słowację i Czechy. Można coś przyoszczędzić i trasę kończy się tam gdzie się chce, bez stresu, że będzie problem z noclegiem. Raz nam się zdarzyło rezerwować pokój przez booking.com stojąc w lobby hotelu****, bo cena last minute była o 70% niższa niż powiedziała pani w recepcji :) . Trochę się zdziwiła jak po 5 min wróciliśmy z potwierdzeniem rezerwacji na ekranie tel, ale nie protestowała, a ostatecznie wyszło cenowo jak za zwykły pensjonat. Cytuj Internetowy sklep komputerowy http://mirwit.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HOROŚ Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 W tym okresie nie ma sensu bukować.Wolnych kwater jest mnogo - sprawdzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster33 Opublikowano 10 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Dzięki za info odnośnie noclegów, właśnie tak liczę że to początek sezonu będzie i ludzi mniej dzięki temu :) a jakiej średnio temperatury można się spodziewać jeśli o plażowanie chodzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalmen3 Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Zależy od roku ale raczej bliżej 30 niż 20 :) Cytuj Internetowy sklep komputerowy http://mirwit.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doozer Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Byłem w tym roku na Cro w połowie czerwca, jechaliśmy przez Alpy, 4 dni na miejscu( Senj, Makarska) i powrót. Generalnie sezon się zaczyna od lipca więc z noclegami żadnych problemów nie było i nawet dało radę ponegocjować ceny. Pogodę mieliśmy ok, chociaż nie zawsze słonecznie. Jednego dnia plażing i 30C ale już kolejnego chmury i 20. Akurat wtedy planowaliśmy jazdę więc nam to nie wadziło, zależy jak się wstrzelisz z terminem, raz będzie lampa przez 2 tyg a raz co 2-3 dni chmury i trochę deszczu. Rok temu jechałem początkiem września przez Chorwację w stronę Albanii i również było w kratkę, jednego dnia tak lało i wiało, że 50 km/h to był max na magistrali :) Także osobiście mam różne szczęście jeśli chodzi o pogodę tam i z racji tego, że dwa razy byłem w Cro motocyklem to już kolejny raz się raczej nie wybiorę, ew przelotem do Albanii chociaż przez Bośnię też się super jedzie. Cytuj nowadeba.com.pl- tor motocross/ATV-zapraszamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vn 2000 vulcan Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 witam , majster 33,mam plan na przyszły rok zaliczyć kawałek Chorwacji , bardzo chętnie się podczepię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster33 Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Witam vn2000 vulkan, dzięki za zainteresowanie, kawałek chorwacji piszesz żeby zaliczyć...może się jakoś odezwę na priw. to więcej szczegółów omiówimy, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vn 2000 vulcan Opublikowano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Witam majster33 ,podaje adres mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GREGOR1970 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Witam jestem Tu nowy ,byłbym zainteresowany wyjazdem do Chorwacji oczywiście z Żoną. Wiadomo coś więcej o wyjezdzie w jaki termin dokładnie? Posiadam royal stara 1300. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimberek Opublikowano 30 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Witam, chciałem się podłącyc do tematu i zapytać czy jest aktualny. Mam zamiar się gdzieś wybrać z małżonką a samemu to trochę nuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster33 Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Witam, tak wyjazd aktualny. Jeśli termin wam odpowiada? Plan jest taki żeby 4-5 czerwiec wyjechać. Na chwilę obecna jadą 3 moto, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimberek Opublikowano 3 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Macie jakiś plan ,koszty czy coś podobnego ? Jeśli tak to chciałbym się zapoznać i rozważyć , ale myślę, że będziemy na tak. I tak to będzie pierwsza wyprawa tego typu :) Proszę ewentualne info na email [email protected] a później telefonicznie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi