Skocz do zawartości

Powiedzcie cos o HONDZIE NS1 80 ccm

Gość mata16
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

ruszasz z 2 tyś?a za 2 sekundy gasnie?nikt mi nie wmówi ze 50 czy 80 sie ładnie i plynnie ruszy z 2 tyś obr/min.zero elastycznosci?to moze jakas zatarta ta Aprilka?ja zeby szybko ruszyc to z 6 tys ruszam i rura!a jak spokojnie to z 4 gdzies...i moja aprilka jest elastycz-jak na 2t bo jak jade 15kmh to nie wrzuce 5 albo 3...nie jest to HAYABUSA W KTOREJ PODRYWA GUME NA TRÓJCE ALE ŁADNIE CHODZI

Strzalek_t napisał:  

GT jeżdzi spokojniej ale za to z gorszymi osiągami.  

Niekoniecznie. Po rozblokowaniu bedzia miała 14hp, niewiem ile maaprilia rs ale wydaje mi się że suzi wtedy nie będzie dużo gorsze :]

A wiesz że po rozblokowaniu zmienia sie charkterystyka i wtedy juz troche traci ze swojej kultury pracy. A i w niektórych modelach sa wałki wyrównoważające one poprawiają charakterystyke w niskich obrotach za to nie pozwalają silnikowi rozwinąć skrzydeł na wysokich. Takie coś np jest W mtx i Dt - do pełnego odblokowania to wyciaga sie je i wtdy juz motocykl nie ciągnie tak ładnie na wolnych.

ruszasz z 2 tyś?a za 2 sekundy gasnie?nikt mi nie wmówi ze 50 czy 80 sie ładnie i plynnie ruszy z 2 tyś obr/min.zero elastycznosci?to moze jakas zatarta ta Aprilka?ja zeby szybko ruszyc to z 6 tys ruszam i rura!a jak spokojnie to z 4 gdzies...i moja aprilka jest elastycz-jak na 2t bo jak jade 15kmh to nie wrzuce 5 albo 3...nie jest to HAYABUSA W KTOREJ PODRYWA GUME NA TRÓJCE ALE ŁADNIE CHODZI

Motocykl po odkręceniu gazu na maX powinien zawsze postawić na koło na jakimkolwiek biegu nawet na 6 8)

Biorąc pod uwage, że wszystko z nim jest OK :banghead:

ej no bez jaj... tak to jest kupuje się motor o poj. 80ccm czy 50 ccm i pierwsze pytanie to ile wyciąga ...ile ma do setki (jeżeli tyle osiągnie) ... i czy można go stuningować...

to mnie troche dziwi...no ale spox jeżeli są takie podejścia to powodzenia na przyszłość... :) serio nie ważne czy wyciąga 110 czy 120... a zwłaszcza jeżeli to jest pierwszy ścig... nawet przy 70km/h mozna się fajnie połamać i zabić :? ...naprawdę nie ma co się scierać czy jedzie 100 czy 110 i tak jeżeli bierzesz go jako 50ccm(na kartę motorowerową :twisted: ) i smigniesz obok policji powyżej 60km/h możesz mieć bardzo dużo kłopotów...(brak prawka na kilka latek.. :cry: )