dakmen Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Pilnie potrzebuję podkładek hartowanych do zdystansowania skrzyni do emy. Zbrakło mi i nie mam pomysłu od czego mogą pasować (fso,pf126,żuk inne???). Może ktoś z forumowiczów ma pomysł gdzie takie cacka można dostać?? Mówimy o podkładkach od fi 16 w górę.Dzięki za pomoc. :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2004 ja nie miałem kłopotu - orginalne podkładki (odrzutniki) były dosyć grube około 1mm , zastapiłem je nowymi - dotoczonymi ze zwykłej stali - bo takie miałem w skrzyni wcześniej. te na wałku z zebami przesuwnymi zostawiłem stare bo były dobre te są utwardzane- dystansowanie sprawiło mi kłopot ,ale nie na zębach , tylko już w korpusie , zeby jeden wałeki i drugi były równo zazębione, musiałem zmieńić grubość podkładki na zebie pierwszego biegu bo wałek ,niedość,że za długi się zrobił i nie mogłem zamknąć pokrywy skrzyni , to jeszcze odsunąl brzeg zębów.będzie kłopot z dobraniem -łatwiej dorobić - dotocz na wymiar i daj do naweglania - bedą lepsze od orginału.ostatnio widziałem nawet orginalne tulejki brązowe do zębów skrzyni biegów - te przesuwne - ja niestety musiałem dorabiać .lepiej oszczędzić sobie wysiłku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2004 spróbuj tych od mostu tylnego żuka - ja takie zastosowałem w przekładni głównej (chyba - leżały tak długo w piwnicy ,że mogłem cos pokręcić , ale nie powinienem),nie wiem czy przypaszą Ci do skrzyni ,ale warto spóbowac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi