bruns Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Kiedyś miałem podobny problem w Suzuki RF900R. Założyłem nowy filtr powietrza Hiflofiltro (coś chyba 30 - 40 zł) i muliło silnik przy ruszaniu. Po wymianie na jakiś japoński filtr za 90 zł objawy ustąpiły natychmiast. Bo niektóre filtry maja dużą gęstość papieru i stawiają zbyt duży opór przy spływie grawitacyjnym paliwa z baku do gaźnika . Przy układach z pompą paliwa sprawują się świetnie .Filtr filtrowi nierówny bo mają różny opór przepływu cieczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Bruns, Gandżo opisuje sytuacje z filtrem powietrza nie paliwa... a w tym przypadku raczej to nie filtr bo na wysokich idzie gdzie zapotrzebowanie na paliwo jest dużo większe... w ZX6 miałem taki przypadek gdzie pomieszane były "makarony" od podciśnienia których tam sporo jest napchane... Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruns Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Janusz , masz rację bez okularów nie doczytałem że gandżo pisze o filtrze powietrza .Co do filtra paliwa , podtrzymuję swoją wypowiedź . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaceksc Opublikowano 13 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Zobaczymy, dzisiaj odbieram z serwisu i napiszę co tam zdechło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi