Apacz Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Macie doświadczenie w klejeniu połamanych owiewek? Chciałem próbować żywicą i matą ale gość w sklepie obejrzał moja owiewkę i powiedział, że nie daje gwarancji że żywica bedzie się tego trzymać bo to może być "tłusty poliester" czy jakoś tak. Poradził wizytę u naprawiaczy zderzaków ale jeszcze nie byłem. Owiewka już była naprawiana przez poprzedniego właściciela i pękła w miejscach naprawianych a wygląda trochę jakby to była jakaś szpachla z włóknem. Jak to zjeść?Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2004 ja widzialem juz naprawione owiewki metoda tzw. "spawania" plastiku, jest to bardzo mocne, tylko trzeba po takiej naprawie pozniej od nowa lakierowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Apacz Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Dzięki! A gdzie to zrobić w okolicy W-wy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2004 popytaj w zakladach gdzie naprawiaja zderzaki samochodowe, tam wlasnie tak "spawaja" te zderzaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pierun Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Ja robilem to zywica z mata. Od spodu owiewka jest chropowata i trzyma bardzo dobrze. Sprobuj, najwyzej nie bedzie trzymac. Zywica droga nie jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zderzaki naprawia sie na gorąco. Takie spawanie winidurem czy czymś takim. Do niedawna taki zakład był przy ulicy Szyszkowej na Okęciu niedaleko Media Markt.Przynajmniej był tam szyld :roll: U mnie w pracy chłopaki kleja to dwuskładnikowym klejem do tworzyw sztucznych firmy Teroson lub Wurth. Trzyma bardzo mocno nawet bez maty szklanej. Trzeba tylko miejsca pod klej popryskac specjalnym podkładem w sparaju zwiększającym przyczepnmośc. Ja jednak wolał bym skleic na gorąco i potem całośc polakierować. Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Dzięki! A gdzie to zrobić w okolicy W-wy? Obok mnie jest taki koleś. Będę w poniedziałek, to mnie łap i załatwimy sprawę :-). Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Apacz Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Kupilem zestaw zywice i mate pokleilem i jest super. Gdyby nie wczesniejsze naprawy jakas szpachlowka byloby jeszcze latwiej i szybciej. Dzieki za rady i sugestie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi