JeremyGSXr Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Witam ostatnio zauważyłem że coś zaczyna stukać w mojej padlinie, ale słychać to tylko na ciepłym silniku, jak jest zimny jest cicho, jak silnik ma już temperaturę do jazdy coś zaczyna "popukiwać" a jak się przejadę to słychać już dosyć wyraźnie, stawiałbym na rozrząd ale jest to bardziej słyszalne z lewej strony moto, coś jakby na pierwszym garnku, i jest to ewidentnie na górze silnika znaczy słychać to przy głowicy nie na dole. Dodam jeszcze że coś szumi jak puszczam sprzęgło po wysprzęglaniu jest ciszej(jak łożysko sprzęgła w aucie). Proszę więc o sugestie z czym może prawdopodobnie być problem, dopiero niedawno zacząłem przygodę z tym motorkiem i nie wiem czy mam robić rozrząd czy strzał z korby i filmik na yt. Z góry dziękuje za odp. i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszZZR Opublikowano 19 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 odnośnie sprzęgła- najprawdopodobniej szumi łożysko na docisku, tudzież na koszu. Co do stukania na ciepłym przyczyn może być wiele a nawet jakaś drobnostka. Zaraz wielu powie panewka-często to widzę na forach przy tematach stukania w silniku(często też wypowiadają się ludzie, którzy nic przy moto sami nie robią). Musisz przede wszystkim zrobić podstawowy serwis-luzy zaworowe,synchro, przy okazji zobacz stan łańcucha, wymień olej(pewnie od kupna nic nie zrobiłeś). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi