PGR Opublikowano 27 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2005 Kuba to daj znac jakie wyniki pierwszego eksperymentu bo jestem niezmiernie ciekaw czy to faktycznie zadziała... 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajawax Opublikowano 27 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2005 ok jak bede mogl t i porobie foty :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 27 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2005 Opisówka będzie równie istotna co fotki (a jak fotki to najlepiej przed i po) 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajawax Opublikowano 28 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2005 ok odrazu bede się bawił w chromowanie tez zrobie fotki troche mnie te odczynniki wyjdą ale...... zobacze jaki efekt jak chcecie sie pobawić w galwanizacje samemu ---------> http://www.kubajawax.friko.pl/chrom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inhalt Opublikowano 1 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2005 Jakiej grubości papierów używać (numery) Ja wcale nie używam papieru. Poleciałem dekle włókniną do polerowania (to taka ostra szmatka jak do przypalonego garnka) do kupienia w sklepach lakierniczych. Trochę ręcznie a większość wiertarką. Wyciąłem kółko i skręciłem śrubą i podkładkami. Wtedy można polerować "kantem" na wysokich obrotach i dojść w więcej miejsc niż jak jest założona na kółko gumowe. Na koniec sztywny filc w miejsce włókniny i znowu kantem na obrotach ale już z pastą polerską. Na koniec nie zapomnij odtłuścić i prysnąć lakierem bezbarwnym. Do nabycia w sklepach motoryzacyjnych za 10 zł (spray). Schnie kilka minut i nie trzeba operacji polerowania powtarzać często. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 1 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2005 Inhalt a jaki uzyskałeś efekt :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inhalt Opublikowano 7 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2005 Inhalt a jaki uzyskałeś efekt :?: Bardzo dobry. Może nie jest to polerka na bardzo wysoki połysk, ale nawet jak na choppera to było ok. Na pewno nie powiedziałbyś, że robota była spartaczona. Tylko potem prysnąłem lakierem, żeby nie zaszło wszystko od nowa tlenkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chrosta Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 Robiłem identycznie jak Ty ale mi te dywaniki strasznych rys narobiły, Tobie nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moratar Opublikowano 24 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2005 Wypolerowałem sobie tłumnik bo już rysami się pokrył.7h zabawy z wiertarka.Błyszczał się jak psu ****. Na koniec wziołem krede starłem na pył na papierku sciernym. Pył na szmatke. Szmatką przejechałem kilka razy po tłumniku i KUR*A tłymnik cały w ryskach :)((( tylko się pochlastać. Nie ma to jak słuchać dobrych rad na forum.Nie używajcie kredy... no chyba że też chcecie sobie włosy z głowy powyrywać.... a miało być tak pięknie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inhalt Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Robiłem identycznie jak Ty ale mi te dywaniki strasznych rys narobiły, Tobie nie? Nie, mnie nie narobily zadnych wiekszych rys. Tylko ja nie stosowalem pod wlókninę tego kółka gumowego (standardowo pod papier ścierny) wiec nie dociskalem mocno. Polerowalem tylko "rozpedem wirującego kółka włókniny". Poza tym jak pisalem na koniec pojechalem calosc filcem na wiertarce z pasta polerska. Wyszlo ladnie, a po odtluszczeniu polozylem lakier bezbarwny i efekt byl na dlugo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smok Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Jak tam polerowanie chemiczne bo jestem ciekaw ???kubajawax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajawax Opublikowano 11 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2005 Jak tam polerowanie chemiczne bo jestem ciekaw ???kubajawax jescze tego nie robiłem bo nie miałem czasu : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_rider Opublikowano 12 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 Czy odswieżanie postów sprzed roku nie powinno być niedozwolone :?: :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaWaK Opublikowano 12 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 Ja zawsze jak polerka już lekko zaśniedzieje przecieram suchym wapnem i znowu się błyszczy jak psu jajca [ Dopisane: 12-09-2005, 13:54 ]kurna nie zauwazyłem daty :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajawax Opublikowano 12 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 Czy odswieżanie postów sprzed roku nie powinno być niedozwolone :?: :) kto to powiedzial że jest niedozwolone :-D :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi