beasdazel Opublikowano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Siemano, Może któryś z Was spotkał się z takim problemem. Mieszanka i synchro ustawione tak jak "w książce napisano" - po 15 - 20 km moto zaczyna pierdzieć i nierówno pracować. Wykręcam świece i są mokre (zalane). Czyszczę i wypalam, zakładam i znowu 15 - 20 km i to samo. Czy to może być problem z dyszami? za duże? załączam film: Dodam, że moto kupiłem z uszkodzonym silnikiem (połamane koniki na przednich garach). Naprawiałem sam (od razu przerobiłem troszkę tą brzydulę... film już po przeróbce) synchro robił mechanik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruns Opublikowano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 A czyszczenie gaźników , sprawdzenie szczelności zaworków iglicowych i ustawienie poziomu paliwa "na rurkę " nie miarką , było zrobione ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beasdazel Opublikowano 17 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 hmmm... szczerze mówiąc (pisząc) to nie wiem... temat gaźników zostawiłem mechaniorowi... dopytam!! dzięki za sugestię i czekam na kolejne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruns Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Skoro zalewa świece , to znaczy że jest za bogato w benzynę , Sprawdzić szczelność zaworków iglicowych , poziom paliwa w komorach , czy ssanie się wyłącza do końca i czy filtr powietrza nie jest zabrudzony .Dopiero wtedy jak to wszystko jest OK i problem jest nadal z bogatą mieszanką , to kombinuj z opuszczaniem iglic i zmianą dysz paliwowych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi