luki_nni Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Pytanie takie już padło kiedyś ale u mnie jest inaczej, wszystkie tryby w skrzyni są OK. Jedynie przekładka ta która kieruje zębatką chodząca na wałku tym co jest kosz sprzęgłowy była wytarta. Wymieniłem na nową co jeszcze mogło powodować wyskakiwanie. Przy stabilnej jeździe bez gwałtownych przyspieszeń było OK. Problem zaczynał się gdy dodało się mocno gazu albo sprzęt był pod obciążeniem (pod górkę) Ma ktoś jakies pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofer Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Standardowo,czyli zaokrąglone kły na trybach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_nni Opublikowano 27 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 tryby według mnie nie posiadają oznak zużycia, jedynie tyły zębatek wieczorkiem wrzucę fotki dokładniejsze może coś doradzicie. Jeden magik napomniał mi coś o podkładkach pod zabezpieczenia żeby nie było dużych luzów co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 tryby według mnie nie posiadają oznak zużycia, jedynie tyły zębatek O tym właśnie napisał Goofer.Skrzynia kłowa 4-go biegu zdechła. Jeden magik napomniał mi coś o podkładkach pod zabezpieczenia żeby nie było dużych luzów co o tym sądzicie? Jeśli jest magikiem,to każ mu zniknąć,bo głupoty wygaduje :biggrin: Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_nni Opublikowano 28 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 foto1foto 2foto 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 (edytowane) Pierwsze 5 zdjęć wygląda znośnie,ale reszta to przedstawia już zajechaną skrzynię.Widać też,że ktoś próbował szlifierką kątową reanimować niektóre kły :laugh: Moja rada-szukaj sprawnej, kompletnej skrzyni Edytowane 28 Maja 2015 przez DZIKOWSKI Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_nni Opublikowano 29 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 wyskakiwała mi tylko 4, wałek zdawczy jest OK i wszystkie tryby na nim są OK tylko ta zębatka od 3 biegu z przekładką zjechana, nie stać mnie na całą skrzynię :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 29 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 (edytowane) nie stać mnie na całą skrzynię :( Sprawną używkę idzie wyrwać za około 5 władków. Może nawet taniej. Szukaj po necie.Ja już patrzyłem i widziałem taką skrzynię do kx-a z uszkodzoną podajże 2-ką za 150 zeta :biggrin: .Teraz Twoja kolej :) Edytowane 29 Maja 2015 przez DZIKOWSKI Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_nni Opublikowano 29 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 kolego to podrzuć na PW info bo ja śledzę temat w necie od przeszło 3 tygodni bezskutecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Przelicz zęby (nie kły) na zębatkach czwartego biegu (jedna z kłami,druga z wpustami,zdjęcie 12 i 13) i napisz w temacie Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilQ_21 Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 W KX często skrzynie biegów miały modyfikacje. Tak że jak będziesz szukał skrzyni policz ilość zębów na poszczególnych kołach i zmierz średnice żeby mieć pewność, że będzie później pasować. A co do Twojej to już nie bardzo idzie z nią coś zrobićpzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_nni Opublikowano 31 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 zebatka z kłami 18 zębów wielkoklin na 6 wpustów, zebatka niższa z 13 zdjęcia 24 zęby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi