katrione Opublikowano 21 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Witam jak w tytule jestesm posiadaczem apilia sx 125 i mam problem z elektryka/napieciem. Motor stal z miesiac nie uzywany przekrecilem stacyjke i nic sie nie wlaczylo panel swiatla itd. pomyslalem sobie ze to pewnioe aku padl patrze czy wszystko dziala na wlaczonym silniku i dzialalo jak dodalem gazu to powyzej 2000obr nie dzialaja mi kierunkowskazy. Problem polega w tym ze nie mam kierunkowskazow sprawdzialem napiecie na aku 7 na niskich obrotach i 6 na wysokich obrotach. Czy to jest wina regulatora napiecia i nie mam pojecia gdzie on sie u mnie znajduje ? A jeszcze jedne jak wyciagnalem aku to wszystko bylo tak samo jak z aku. Wybacznie mi za pisownie nie znam sie kompletnie na tym. Z gory dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 21 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 a sam akumulator wypiety z motocykla jakie ma napiecie teraz ? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katrione Opublikowano 22 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 (edytowane) a sam akumulator wypiety z motocykla jakie ma napiecie teraz ?4.91 nie odpiety, to jakas roznica czy kable sa podpiete czy nie ? Edytowane 22 Maja 2015 przez katrione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 no taka jak miedzy dziwka a dziewica :Dzmierz sam odpiety akumulator ile ma , jak ma mniej niz 10 sproboj go naladowac jakims prostownikiem bo na dzien dzisiejszy to kompletnie nie wiadomo o co chodzi , czy masz zwarcie w instalacji czy uszkodzony akumulator czy uszkodzony regel........ aku moze miec zwarcie w celi i nie dawac sie naladowac , moze byc juz zuzyty, moze byc zwarcie w instalacji ktore go zabilo i zabije nastepny jak wlozysz ..... wrozac z fusow to aku masz do smieci , i walniety regel ale 100% pewnosci nie ma... umiesz mierzyc prad ( nie napiecie a prad ) miernikiem uniwersalnym ? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katrione Opublikowano 23 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 (edytowane) nie umiem mierzyc pradu posiadam taki multimeterno taka jak miedzy dziwka a dziewica :Dzmierz sam odpiety akumulator ile ma , jak ma mniej niz 10 sproboj go naladowac jakims prostownikiem bo na dzien dzisiejszy to kompletnie nie wiadomo o co chodzi , czy masz zwarcie w instalacji czy uszkodzony akumulator czy uszkodzony regel........ aku moze miec zwarcie w celi i nie dawac sie naladowac , moze byc juz zuzyty, moze byc zwarcie w instalacji ktore go zabilo i zabije nastepny jak wlozysz ..... wrozac z fusow to aku masz do smieci , i walniety regel ale 100% pewnosci nie ma... umiesz mierzyc prad ( nie napiecie a prad ) miernikiem uniwersalnym ?5.22 na odpietym wiec wina w aku a bylem pewien na 100% ze to nie akumulator bo go ladowalem przedwczoraj i ladowal sie tylko poltorej h i byl pelny niestety nie posiadalem wtedy miernika i nie mialem jak sprawdzic go Edytowane 23 Maja 2015 przez katrione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 24 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 to aku masz na 100% do smieci , terz kwestia co z instalacja , regulator napiecia tez pewno zabity.....wez podlacz sie do instalacji np z samochodowym 100% sprawnym akumulatorem i zmierz napiecie na nim na odpalonym silniku ..... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi