diego93z Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 (edytowane) W sumie trasa od Poznania taka jaką już jechałem. Nad tym jeziorem to coś ciekawego jest, że te pare kilometrów w bok jedziemy?Co do Leszna, dobra można w Lesznie.I ten skok w bok teraz zobaczyłem na google to chyba nie jest dobry pomysł z jeziorem - tam są drogi prawie piaskowe jak włączyłem street view :P Z Wałcza prosto na Czaplinek bym gnał to szybciej zajedziemy i będzie można trochę odpocząć przy piwku nad wodą. Wydaje mi się, że sporo czasu stracimy na to jeziorko. Edytowane 7 Sierpnia 2015 przez diego93z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romans Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 do Połczyna macie super motocyklowe winkle, a w mieście przy ul. Piwnej/Browarnej (centrum i po drodze) jest miejscowy browar Fuhrmann z super piwkiem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalmen3 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 (edytowane) Z Wałcza prosto na Czaplinek bym gnał to szybciej zajedziemy i będzie można trochę odpocząć przy piwku nad wodą. Wydaje mi się, że sporo czasu stracimy na to jeziorko.Z Wałcza na Czaplinek w tym roku to samobójstwo - jedno wielkie wykopalisko i wahadło za wahadłem :banghead: - jedź "przez jeziorko" bo za dwa dni nie dojedziesz.Właśnie wróciłem z wypadu "antyupałowego" ze Złocieńca (dokładnie z Cieszyna nad jeź. Siecino), trasa jaką lecieliśmy to za Czarnkowem w lewo na Wieleń, potem w prawo w 153 do Siedliska, potem w lewo w 180 do 177 i w prawo w 177 przez Człopę, Tuczno, Mirosławiec, Sośnicę (tu odbijaliśmy w lewo na Złocieniec) lecisz do samego Czaplinka. Drogi wąskie i momentami trochę połatane, ale bez przesady i sporo "pozytywnie zawinklowanych" odcinków. Do tego za Mirosławcem piękny zapasowy pas startowy (dla "miszczów prostej") i sporo innych atrakcji po drodze. Potem z Czaplinka do Połczyna Zdr. droga, której żaden "szanujący się" motocyklista ominąć nie powinien - przejedziesz to zrozumiesz ;) Edytowane 8 Sierpnia 2015 przez zalmen3 Cytuj Internetowy sklep komputerowy http://mirwit.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Ten skok w bok, to nie chodziło mi o jezioro Pile tylko o Borne Sulinowo. Tyle kiedyś się słyszało o tym miejscu, dlatego chciałem zobaczyć postapokaliptyczne widoki i ......... http://www.zlot.bornesulinowo.pl/letni/ . Tylko trochę nam się daty nie zgrały, ale mogę kiedy indziej tam podjechać, to nie jest gwóźdź programu. @romans, @zalmen3 dzięki za podpowiedzi no i Szwecja, tu bym się upierał aby zaliczyć (tak dla jaj) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diego93z Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Z Wałcza na Czaplinek w tym roku to samobójstwo - jedno wielkie wykopalisko i wahadło za wahadłem :banghead: - jedź "przez jeziorko" bo za dwa dni nie dojedziesz.Właśnie wróciłem z wypadu "antyupałowego" ze Złocieńca (dokładnie z Cieszyna nad jeź. Siecino), trasa jaką lecieliśmy to za Czarnkowem w lewo na Wieleń, potem w prawo w 153 do Siedliska, potem w lewo w 180 do 177 i w prawo w 177 przez Człopę, Tuczno, Mirosławiec, Sośnicę (tu odbijaliśmy w lewo na Złocieniec) lecisz do samego Czaplinka. Drogi wąskie i momentami trochę połatane, ale bez przesady i sporo "pozytywnie zawinklowanych" odcinków. Do tego za Mirosławcem piękny zapasowy pas startowy (dla "miszczów prostej") i sporo innych atrakcji po drodze. Potem z Czaplinka do Połczyna Zdr. droga, której żaden "szanujący się" motocyklista ominąć nie powinien - przejedziesz to zrozumiesz ;) A dzięki za info, czyli Borne Sulinowo może być. A tym odcinkiem (Czaplinek - Połczyn Zdr.) jechałem już w tamtym roku, powoli i z gęba opuszczoną poniżej baku z wrażenia jakie tam piękne widoki były, i te winkle :) do Połczyna macie super motocyklowe winkle, a w mieście przy ul. Piwnej/Browarnej (centrum i po drodze) jest miejscowy browar Fuhrmann z super piwkiem ;)W takim razie w drodze powrotnej zahaczam bo lubię piwko :D Ten skok w bok, to nie chodziło mi o jezioro Pile tylko o Borne Sulinowo. Tyle kiedyś się słyszało o tym miejscu, dlatego chciałem zobaczyć postapokaliptyczne widoki i ......... http://www.zlot.bornesulinowo.pl/letni/ . Tylko trochę nam się daty nie zgrały, ale mogę kiedy indziej tam podjechać, to nie jest gwóźdź programu. @romans, @zalmen3 dzięki za podpowiedzi no i Szwecja, tu bym się upierał aby zaliczyć (tak dla jaj)A no to Borne Sulinowo jest git, ja nie słyszałem o tej miejscowości, ale cóż, młody jestem, mało jeszcze słyszałem :P Teraz wiem, i można odwiedzić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszoja Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Cześć . Jaki termin ... Cześć . Jaki termin ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diego93z Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Cześć, za 4 dni wyjeżdżamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszoja Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Cholera ... Gdyby to było w przyszłym tygodniu to bardzo chętnie . Nie dam teraz rady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmarek Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Witamchcę zabrać dziewczynę na wakacje do Szwecji. Myśleliśmy, żeby jechać motorem do Gdyni stamtąd promem do Karlstrony. Myśleliśmy nad promem Stenaline - https://www.stenaline.pl/trasy/gdynia-karlskrona Zrobiłem mały wywiad wśród znajomych i kilkoro z nich płynęło tym promem. Problem taki że korzystali z auta. Ciekawy jestem jak to wygląda z motorem. Nie ma problemu? Zauważyłem na stronie że nie ma problemu z taką rezerwacją ale jestem ciekaw jak to jest w praktyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalmen3 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 W praktyce też nie ma problemu. Warto zabrać pasy do mocowania ładunków. Cytuj Internetowy sklep komputerowy http://mirwit.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redman87 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 szkoda ręki i sezonu, wracaj do zdrowiatak z ciekawości co Cię zaatakowało: czołg czy moto?o kasę się nie martw, akurat zadzwoniłem do Kołobrzegu i przesunąłem płatność na 05.08.2015 Krzychu, dzięki za przelew czyli zostało trzech muszkieterów Ani to czołg ani moto,najzwyczajniej co najmniej 3 pijanych dresiarzy pod miejscowa dyskoteka o nie najlepszej opinii ;) do tego zgubiony zegarek za prawie 1ooo zł i podarta koszulka,szkoda, że wyjazd nie był 2 tyg temu :dry:Ile zamierzacie spędzić czasu na morzem? może autem bym przyjechał na kilka dni :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diego93z Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 (edytowane) Witamchcę zabrać dziewczynę na wakacje do Szwecji. Myśleliśmy, żeby jechać motorem do Gdyni stamtąd promem do Karlstrony. Myśleliśmy nad promem Stenaline - https://www.stenaline.pl/trasy/gdynia-karlskrona Zrobiłem mały wywiad wśród znajomych i kilkoro z nich płynęło tym promem. Problem taki że korzystali z auta. Ciekawy jestem jak to wygląda z motorem. Nie ma problemu? Zauważyłem na stronie że nie ma problemu z taką rezerwacją ale jestem ciekaw jak to jest w praktyce?Skoro przewożą to jaki by miał być problem? Zawsze możesz do nich zadzwonić i się dowiedzieć na infolinii bo ja nie mam z tym doświadczenia. W praktyce też nie ma problemu. Warto zabrać pasy do mocowania ładunków. Hmm, dlaczego warto? Ani to czołg ani moto,najzwyczajniej co najmniej 3 pijanych dresiarzy pod miejscowa dyskoteka o nie najlepszej opinii ;)do tego zgubiony zegarek za prawie 1ooo zł i podarta koszulka,szkoda, że wyjazd nie był 2 tyg temu :dry:Ile zamierzacie spędzić czasu na morzem? może autem bym przyjechał na kilka dni :biggrin:Ghrrr, jak mnie takie tępe k**wy denerwują. Nie zazdroszczę.Mariusz z Kaziem to po Kołobrzegu chyba szybko uciekną z tego co się orientuję, a ja z Łeby poletę dalej na wschód, aż do Gdańska, w sumie nie planuje też długo przesiadywać bo samemu to wiadomo jak jest :( Byś był to by się posiedziało trochę dłużej, a się dresy posrały i sam będę zwiedzał Edytowane 12 Sierpnia 2015 przez diego93z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalmen3 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Bo jak płynie większa liczba motocykli, to tych pokładowych może zabraknąć i wtedy możemy sobie motocykl przymocować własnymi ;) Cytuj Internetowy sklep komputerowy http://mirwit.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Krzychu, może nie sam............ My do Wrocka musimy wrócić około czwartku, może piątku.Pogadamy o dalszej trasie w .... trasie. O której w Lesznie? Myślałem o 9:30, na jakiejś stacji. Podaj gdzie dla Ciebie będzie wygodnie. Karol przyjedź do Łeby, Twoje łóżko jest wolne. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diego93z Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Krzychu, może nie sam............ My do Wrocka musimy wrócić około czwartku, może piątku.Pogadamy o dalszej trasie w .... trasie. O której w Lesznie? Myślałem o 9:30, na jakiejś stacji. Podaj gdzie dla Ciebie będzie wygodnie. Karol przyjedź do Łeby, Twoje łóżko jest wolne. :biggrin:A no to gitowo :)Z domu mam ok 2h do Leszna, no to o 7:30 wyjazd, z racji faktu, że jest ciepło to bym proponował nawet o 9:00 się tam spotkać. Bo potem 38stC może nam dać popalić :P Mi wygodnie będzie po drodze :PNp tutaj: https://www.google.pl/maps/place/Grupa+CAMEL/@51.8607467,16.5743572,17.79z/data=!4m5!1m2!2m1!1sstacja+paliw+w+pobli%C5%BCu+Leszno!3m1!1s0x0000000000000000:0x841f3a1dcd39e145 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi