mielcar631 Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Witam Witam, Kymco Zing '97 RF 25 chopper/cruiser . Po odpaleniu jest na ssaniu i pracuje jak złotko. Gorzej jak ssanie po chwili się wyłącza, wtedy moto dławi się i nie ma opcji żeby coś z tym poradzić . Czyściłem gaźnik, sprawdzałem linki, czyściłem filtr powietrza, świeca nóweczka (już któraś z rzędu). No ogłem tragedia. Czy ktoś coś pomoże ? Poniżej filmik z pracy tego moto już po odpadnięciu ssania . Czyściłem jeszcze raz gaźnik, jest progres. Kymco śmiga . ale. gdy odkręcę manetkę na maxa lub przynajmniej powyżej 50 %zaczyna się dusić . do połowy manetki wszystko git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 A filtr powietrza to to ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mielcar631 Opublikowano 6 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 A ma. Nawet wyczyszczony.Teraz problem jest taki że do połowy manetki jest git a potem juz kiepsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 7 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Tam masz gąbkę czy papierowy? Jak gąbka to czy nasączony? Poziom paliwa ustawiony? Igłe masz na którym położeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mielcar631 Opublikowano 7 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 gąbka nasączona, poziom paliwa ustawiona , ale igła nie ma przełożeń, przynajmniej nie widziałem . żadnych ząbków itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 7 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 ewidentnie masz za ubogo. Spróbuj dać podkładkę pod igłe. Generalnie te gaźniki dość szybko się zużywają i wbrew pozorom najszybszą i najtańszą opcją jest jego wymiana na nowy (koszt ca jakoś koło 100zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mielcar631 Opublikowano 7 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 podkładkę tak aby igła poszła wyżej ? dobrze to rozumiem tak ? najpierw w wolnej chwili spróbuję dać tą podkładkę a jak to nie ruszy może nowy gaźnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mielcar631 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 no temat do zamknięcia. na chybił trafił postawiłem, na uszkodzony moduł zapłonowy. dopasowałem od Bashana 200 . kupiłem, zamontowałem i ... DZIAŁA ! piękne dzięki za wszystkie odpowiedzi w tym temacie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Grunt Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 A ile dałeś za moduł od Bashana 200? Może dorwałeś jakąś okazję na niego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mielcar631 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 za moduł z przesyłką dałem 45 zł chybazanalazłem na stronie sklepu motor land . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi