mongor Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Takiej umowy, nie potrzeba tłumaczyć. Jeżeli urzędnik by jednak sobie zażyczył, to trzeba go uprzejmie zapytać, czy zna jez polski a następnie udać się do kierownika wk i zapytać o to sam. Reszta już z górki edit; sorki. Pisałem z telefonu i niezauważeniem. Powinno być odwrotnie. Język polski, jako pierwszy. Niemiecki pod spodem. W takim przypadku jest 100% pewność, że nie ma potrzeby tłumaczenia. Nie wiem czy masz problemy ze wzrokiem - ja widzę umowę po niemiecku z polskimi przypisami (podlinkowane przez Montera)i nawet gdyby jako pierwszy był język polski to niczego to nie zmieniadla urzędnika, który nie musi znać języka obcego, WSZYSTKIE zapisy umowy mają być zrozumiałePrzeczytaj jeszcze raz na trzeźwo. Może zrozumiesz. Umowa ma być po Polsku, podlinkowana może być w innym języku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 pytanie - skąd urzędnik może wiedzieć, że zapisy na umowie w języku obcym nie są sprzeczne z zapisami w języku polskim? tą wątpliwość rozwiewa właśnie podpis/pieczątka tłumacza przysięgłego. Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cross221 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Jeśli druga strona umowy nie ma obiekcji to nie ma obowiązku przedstawiania umowy w dwóch językach. Cytuj Tuning zawieszenia motocross i enduro Szukiel Racing Suspensionhttp://www.szukiel.eu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi