YPSYLON Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Motocykl do 7tys. obrotów jest strasznie słaby. Po przekroczeniu tej wartości wyrywa spomiędzy nóg. Yamaha odblokowana na module, wydech kompletny Gianelli. Czytałem opinie, że właśnie ten wydech przenosi moc w górne partie obrotów, ale nie wiem ile w tym prawdy. Gaźnik regulowany, czyszczony kilkukrotnie. Kolor świecy w normie. Kompresja w porządku. Jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 w porządku to znaczy ile ? \pierwszym objawem padającego zestawu cylinder-tłok w dwusuwie jest najczęściej problem z paleniem na zimno , i bardzo słaby dół właśnie-nie masz problemów z paleniem zimnej ? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YPSYLON Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Kompresja ~10,5. Z odpalaniem faktycznie czasami jest problem na zimnym, ale też nie poważny. Moto nie dymi. Moto po remoncie około 500km temu. Nie ja go robiłem, ale po papierach, paragonach wychodzi, że faktycznie był. Coś mi się zdaje, że jednak trzeba zrzucić czapkę i zobaczyć co tam siedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dezwow Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Co prawda moze malo wniose do tematu, ale to nie jest normalne? Przeciez 2t nie ciagnie od dolu tylko po ilus tam obrotach, np moja rs 50 tez do 7 tys jest miernie, a po 7 tys rakieta ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 7 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 ogólnie może zdefinujmy pojęcie słaby -np jak zapniesz ostatni bieg i masz 5 tys obr to po płaskim terenie ma siłę jechać ? czy mimo gazu opór zwalnia ? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YPSYLON Opublikowano 15 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Na ostatnim biegu obroty tylko spadają, na przedostatnim ledwo utrzymuje obroty i to tylko jeżeli przekroczą ~7k. Mam drugie moto i generalnie wiem jak się zachowuje 2t więc nie chodzi o to, że "to tylko 80cm więc i tak nie będzie jechac" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 a jakie rozwijasz wtedy prędkości bo może masz źle dobrane zębatki ? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi