Batonix Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Witam Ostatnio postanowiłem wyremontować mój moto jakim jest Kawasaki kz 550 80r.Są w nim do wymiany pierścienie bo kopci na niebiesko i puchnie jak jest ciepły.I tak wyciągnołem gaźniki i pokrywę górną od silnika i jest teraz kłopot jak rozebrać łańcuszek rozrządu, żeby później nie było kłopotu z złożeniem. I jest taki kłopot Bo na załączonych zdjęciach pokazałem zaznaczone znaczniki, które powinny jak mi się wydaje być równe razem z linią porywy, ale jak na jednym kole się ustawi to na drugim nie pasuje. I tu moje pytanie czy oby dwa powinny być ustawione z linią silnika od rozrządu wałki, bo widać, że już kiedyś ktoś tam grzebał więc może niechcąco przestawił ?Co najlepiej w tej sprawie zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Tego typu przesta2wienie moze byc wynikiem zuzycia napinacza, samego lancucha lub obu czesci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi