Spaliniarz Opublikowano 23 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Witajcie , jestem ciekaw , czym dokładnie różnią się świece o innej ciepłocie pracy , zawsze myślałem , że ciepłota jest związana ze samoczyszczeniem świecy i zdolnością do nagrzania się do odpowiedniej temperatury pracy i trzymania jej na stałym poziomie . Jak to jest ? macie jakieś ciekawe informacje ze sprawdzonych źródeł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 23 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 (edytowane) W zasadzie to sam sobie odpowiedziałeś :D. Aby to umożliwić należy skonstruować nieco inaczej elektrodę gdyż temperatura samooczyszczenia pozostaje niezmienna natomiast zmienia się maksymalna temperatura w cylindrze w zalezności od konstrukcji silnikaWięc jedne świece musza zdejmować ciepło z elektrody szybciej , inne wolniej . Edytowane 23 Marca 2015 przez janosikkk Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi