jawarjat Opublikowano 23 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Otóż, moi koledzy od roku jestem posiadaczem owej DR-ki. Sprzęcik super, ale pojawił się problem.Odkąd ją posiadam z rozruchu wydawała zawsze zbyt głośny dźwięk (takie żęcholenie) jak na mój osąd,aż do momentu gdy nie odpaliła. Mianowicie, Rozrusznik kręci ale nie może obrucić silnikiem.Wskazywało by na usterkę sprzęgiełka. Ale.Moje pytanie brzmi, czy tryb za magnetem powinien być na sztywno z nim czy powinien obracać się w jedną stronę niezależnie.Z tego co wiem jest tam sprzęgło jednokierunkowe. Umnie nie obraca się.Proszę o fachową poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawarjat Opublikowano 23 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 nie obraca się właśnie, z tego co sie dowiedziałem to czasem się blokuje, sprubuję lekko stuknąć w zębatkę, może puści.Pytanie tylko, czy jest ono już do wymiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 23 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Juz dawno temu było. Pierwsze zgrzyty i sprzęgiełko do wymiany . Teraz musisz też wymieić bieżnię wewnętrzną i zewnętrzną bo nowe srzęgiełko położone na takich grudach szybko się zniszczy . Popularne moto więc z czesciami nie powinno być problemu .( W Falco bekłem z 7 czy 8 stów za cały komplet a samo sprzęgiełko pochodziło z FZ1 , pasowało i działało idealnie , gdybym jescze to miał kupić to 1200 znika z portfela ) Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawarjat Opublikowano 24 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Może jakieś instrukcje do śsiągania magneta. Zamówiłem właśnie ściągacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi