Łukasz Kozik Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Hej ! Ze wzgledu na przedni hebel skonczyla mi sie TYLNA opona. Na hamowaniach jest odciazana i powaznie sie zuzywa. To mial byc jej drogi sezon. Poczatek byl niezly. Oponka nie zurzywala sie za bardzo ale terez skonczyla sie i zaczyna powoli przypominac kwadrat. W zwiazku z tym szukam nowej gumki na kolo 18. Chcialbym BARDZO poznac wasze opinie na temat roznych producentow. Generalnie z gry wykluczam opony dostepne w warszawskich sklepach z czesciami do starszych moto. Jakos Stomil i Haidenau nie sa postrzegane z liderow rynku. Szukam jaiegos Dunlop'a, Michellin'a, Bridgesone'a, albo co tam jeszcze macie. Generalnie opona musi byc dobra. Moja mz jezdzi raczej ostro i oponki musza byc z wyzszej polki. Piszcie wiec prosze na czym jezdzicie i jak to sie sprawuje, zaznacze jeszcze ze cena to sprawa na pozniej. Wie ktos moze czy w opone TT mozna wpakowac detke... no i czy to jest bezpieczneW dziale mechanika MZ jakos malo ludzi sie odezwalo... :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Na każdej bezdętkowej gumie jest napisane jesli bedzie uzywana na feldze do gum detkowych to włożyć dętkę... Najlepiej połaź po stronach producentów i zobacz czy robią 18-tki w twoim rozmiarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość joserodo Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2004 JA mam z tylca Pirelli Strada MT 68, co prawda bezdętkowa, ale dętka jest. Rozmiar 110/90 * 18 (powinna byc 110/80 ale akurat nie było, a guma potrzebna była na gwałt. Trzyma bardzo dobrze, o zużyciu nie moge wiele powiedzieć bo zrobiłem na niej dopiero 500 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Mam z tyłu (i z przodu) Dunlopa D 207RR. Swietna przyczepnośc na suchym.Na mokro za bardzo nie miłaem okazji pojeździć.I dobrze :buttrock: Klei sie aż miło! Cicha, komfortowa, ale podobno na krótko wystarcza. Pewnie to zalezy od sposobu jazdy.Jak narazie zrobiłem 4 tysiące i jest wszystko ok. Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Administrator Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Mam z tyłu (i z przodu) Dunlopa D 207RR. Swietna przyczepnośc na suchym.Na mokro za bardzo nie miłaem okazji pojeździć.I dobrze Klei sie aż miło! Cicha, komfortowa, ale podobno na krótko wystarcza. Pewnie to zalezy od sposobu jazdy.Jak narazie zrobiłem 4 tysiące i jest wszystko ok. Grzesiek, oni mówią o oponkach do MZ, tam raczej D RR się nie zda :buttrock: Co do Twojego Dunlopa - podobno to jednak z lepszych oponek. Teraz jeżdże na bardzo pododbnym komplecie - quasi wyścigowych Pirelli Dragon Corsa - mega przyczepne. Tylko że... wystarczyły na jakieś 6000 km...Zamierzam zmienić właśnie na: nowy model Pirelli, ew. właśnie Dunlopa i to w wersji 207RR właśnie, lub jakbym dorwał te nowe Metzellery RoadtecZ8...Co do wytrzymałości - wolę klejące się i szybko zużywające oponki niż twarde i wytrzymałe, za to niestabline w zakrętach. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Kozik Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Hej !Dominiku, ja szukam DOBRYCH opon a nie tak jak napisales opon do MZ (troche ironia powialo z Twojej strony :buttrock:). Dla przykladu powiem ze teraz mykam na zestawie Dunlop (tyl) i Bridgestone (przod)Tyl wytrzymaly a przod przyczepny. To ze mam MZ nie oznacza ze mam jezdzic na byle czym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi