kenezzz Opublikowano 11 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 WitamPosiadam Honde VF750C RC09 z 1983roku. Od samego początku słychać "stukot" z silnika (taki metalowy dźwięk).Odpala łądnie, zbiera się ładnie, nie dymi. Pali jak smok około 10l/100km :) Mało jeżdze więc stał, aż zabrałem się za usterkę hałasowania silnika.Sprawdziłem luz zaworowy, był 0,15 czasami 0,17. Ustawiłem na 0,12 Ale zastanawiam się nad łańcuszkiem w przedniej głowicy (cylinder 2,4) czy to normalne, że podczas gdy kręcę silnikiem łańcuch jest napięty po przekręceniu 90-120 stopni luzuje się tak że mogę zdjąć go z koła zębatego?!Sytuacja ma miejsce tylko w przedniej głowicy. Na górze nie zaobserwowałem takiego problemu. Proszę was o poradę, czy mogę wymienić sam napinacz? Czy powinienem razem z łańcuszkiem?No i najważniejsze, jak wymienić ten napinacz?? Jutro zamieszcze jakieś fotki i może filmik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 11 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Łańcuszek jest nierównomiernie wyciągnięty. Musisz go koniecznie wymienić. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi