kondi39 Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Witam, tak jak w temacie z racji tego że zbliża się sezon a ja zakupiłem swoją pierwszą maszynę poszukuję kompana/ kompanów z okolic Wilanowa którzy śmigają na enduro. Nie bardzo znam teren i nie wiem dokładnie gdzie śmigać , zjeździłem ostatnio błonia i dojechałem też na Wisłę jednak we dwóch zawsze raźniej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maartin Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Moje byłe okolice. Upalałem tam quada przeprawowego. Pamiętaj, że teraz cały teren "za wałem" od Siekierek do piaskarni, gdzie zaczyna się rezerwat Zawadowski to teren NATURA 2000 a co za tym idzie, służby maści wszelakiej nabyły mocy prawnej do ścigania wszystkich "spalinowców".To był główny powód, dlaczego przestałem tam jeździć... Cytuj --- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondi39 Opublikowano 24 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 hmm z tego co widzę to praktycznie Wisła i cały obszar poboczny do wału to teraz Natura 2000 obszary ptasie. Są gdzieś jakieś inne miejscówki w okolicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maartin Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Leć na poligon koło Góry Kalwarii. Były poligon dywizjonu rakierowego OP koło Baniochy. Tam chyba jeszcze można... Cytuj --- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 A okolice Otwocka i Zielonki? Nie latałem tam, ale wydaje mi się, że w niektórych miejscach można pośmigać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondi39 Opublikowano 24 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Zależy mi na tym też żeby można było w miarę dojechać terenem bo szkoda opon a z Wilanowa jest troche km do Baniochy :P ale wybiorę się wzdłuż wisły mam nadzieje że trafię na poligon. A mam pytanie z innej beczki, macie zarejestrowane swoje maszyny ? Policja czepia się jak jedzie motor bez blachy ? Zatrzymał was ktoś kiedyś na enduro bez rejestracji ? Ps. Otwock to niestety już nie w moim zasięgu , tam musiałbym wrzucić motor na jakieś autko. Nadal szukam kompana do śmigania :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maartin Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 (edytowane) Pamietaj tylko, że jak będziesz leciał nad Wisłą, to siłą rzeczy przelecisz nie przez Naturę 2000 ale Rezerwat Zawadowski a to już cięższy kaliber :-) Co do moto bez blachy to już kwestia na kogo trafisz. W terenie blacha teoretycznie niepotrzebna. Drogi publiczne przy Wale to drogi lokalne i też spotkałem się z przymrużeniem oka. Ale na dwoje babka wróżyła... Co do Baniochy. Część dróg wzdłuż wału to szutry, więc opon tam nie zostawisz. Kieruj się blisko wzdłuż wału w kierunku na Górę. Edytowane 24 Lutego 2015 przez Maartin Cytuj --- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi