KrzoQ Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Witam, jestem zainteresowany kupnem wyżej wymienionego jednośladu. I tutaj nasuwa się moje pytanie ponieważ jest to pojemność 125 cmm a prędkość maksymalna tegoż pojazdu wynosi 95 km/h. Czy jest to faktycznie maksymalna prędkość czy sa w nim jakieś blokady do zdejmowania jak w skuterkach? Poniżej link gdzie producent podaje specyfikacje Junaka. http://www.junak.com.pl/kolekcja/motocykle125/39/Junak-126-125-CM--.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.marcin Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Raczej to max choć niektóre egzemplarze mogą być szybsze o kilka kilometrów zależy ile waży jeszcze biker. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzoQ Opublikowano 18 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Ale to nie jest tak ze 125 cmm powinna osiagac hmm 120-130 km/h chociaz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.marcin Opublikowano 18 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Szczerze to nigdy żadną 125 na maxa nie jechałem ale prędkości 120 i więcej to raczej tylko 125 w 2t,po prostu czterosuw w tej samej pojemności ma mniej mocy.Czytałem kiedyś artykuł o junaku diversion 250,który ma 17km i ten miał prędkość max.jakiej oczekujesz od 125,która ma koni 10czy11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 18 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Jak na chiński wynalazek to 95km/h jest normalnym wynikiem i cudów się nie spodziewaj. Japońskie 125 4T latają max 110 - 115km/h. Piszę o prędkości realnej, mierzonej na GPS a nie licznikowej - w Suzuki GN 125 na liczniku pokazywało mi ~125km/h (poza skalą już było bo skala do 120) a jak potem zobaczyłem na nawigacji to zonk bo wyszło 108km/h ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzoQ Opublikowano 18 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Szukam wlasnie 125 i to koniecznie nowej.. moze w takiej sytuacji ktos by cos polecil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosek2 Opublikowano 18 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Nowej :blink: To chyba z 10 tys musisz mieć. (bo chyba o chińczyku nie myślisz) Ja bym brał tylko japonie bo Romety i inne wynalazki to porażka, a nowe to dramat (i tu nie mówię z teorii lecz z praktyki) Miałem niedawno w idealnym stanie Yamahe YBR 125 zrobiłem 18 000 km i prócz lania paliwa i smarowania łańcucha nic nie musiałem robić. Na nowym mega stracisz a o glebę dla początkującego bikera łatwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzoQ Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Mialem kiedys skuterka a potem kupilem sobie "ala" scigacza 70cmm wiec cos tam jezdziłem. Szukałem dobrego motorka i wpadła mi w oko honda nsr. I czegoz w tym stylu poszukuje - jezeli moglibyscie - podajcie mi motorki podobne, moze cos wybiore. Jezeli chodzi o wyzej wymieniona honde to np na allegro jest ich stosunkowo malo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi