Skocz do zawartości

Powaznie o oponach

Łukasz Kozik
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Hej !

Ze wzgledu na przedni hebel skonczyla mi sie TYLNA opona. Na hamowaniach jest odciazana i powaznie sie zuzywa. To mial byc jej drogi sezon. Poczatek byl niezly. Oponka nie zurzywala sie za bardzo ale terez skonczyla sie i zaczyna powoli przypominac kwadrat.

W zwiazku z tym szukam nowej gumki na kolo 18. Chcialbym BARDZO poznac wasze opinie na temat roznych producentow. Generalnie z gry wykluczam opony dostepne w warszawskich sklepach z czesciami do starszych moto. Jakos Stomil i Haidenau nie sa postrzegane z liderow rynku. Szukam jaiegos Dunlop'a, Michellin'a, Bridgesone'a, albo co tam jeszcze macie. Generalnie opona musi byc dobra. Moja mz jezdzi raczej ostro i oponki musza byc z wyzszej polki. Piszcie wiec prosze na czym jezdzicie i jak to sie sprawuje, zaznacze jeszcze ze cena to sprawa na pozniej.

Wie ktos moze czy w opone TT mozna wpakowac detke... no i czy to jest bezpieczne

Witam! Moja mz również nie odpoczywa w trasie. Jeździłem jak do tej pory na Stomilach i Haidenu ale jeżeli w przyszłym sezonie będę zmieniał, a na pewno będę to zakupie oponkę "mitas" Mój kumpel jeździ na niej i pięknie klei się do asfaltu. Ta niemiecka Haidenau już mnie raz zawiodła na zakręcie i myślałem ze zaliczę szlifa ale na szczęście obeszło się bez tego a kolega jechał z przodu na mitas i nawet nim nie drgnęło.

PZdr

• 3 tygodnie później...

Trudno mi się wypowiedzieć o nowych oponach typu DUNLOP MICHELIN, bo obecnie na przodzie mam STOMILA a na tyle HAIDENAU, ale rok temu moją przednią opną był stary DUNLOP i ludzie możecie mi wieżyć albo nie , ale ta stara guma była poprostu THE BEST. I przyznaje racje JAKOŚĆ idzie w parze z ceną, ale jak wykończe stomila i haidenau to tylko coś z górnej półki.

Niektórym może się wydawać że to tylko głupie pieprzenie, ale jak zmieniacie opnki to pomyślcie czy nie lepiej dołożyć kilkadziesiąt złotych więcej i miec coś solidnego, wkońcu opony są niezwykle istotne jeśli chodzi o bezpieczeństwom, nie wspominając oczywiście o frajdzie składania się w zakręty :banghead:

pozdro :mrgreen: