_bollo_ Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Robię podstawę siedzenia z laminatu. Kiedyś, gdy się tym bawiłem w modelarstwie, dostępna była praktycznie tylko żywica epoksydowa, teraz zjeździłem cały Wrocław i wszędzie mają poliestrową. Pytanie, czy ta też ewentualnie się nada, czytałem o różnicach - zazwyczaj poli. jest przedstawiana jako dużo gorsza od epoksyd. ale zastanawia mnie, czy powinienem się tym przejmować - siedzenie jest dobrze podparte, więc sama podstawa nie będzie przenosiła niewiadomo jakich obciążeń... Może ktoś już się bawił w taką rzeźbę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert72 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 na allegro masz dużo ofert epoksydowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 poliestrówka spokojnie się nada , ma nieco większy skurcz od epoksydowej (ta się chyba w ogóle nie kurczy ) . Zrobiłem całe siedzenie do apki bo nie szło kupić nigdzie oryginalnego i można nim wbijać gwoździe :D I trzeba się sprężać bo latem to 10 minut i twarda .Poliestrowa , przynajmniej ta dostepna w każdym sklepie samochodowym do lepienia karocy jest rzadsza i łatwiej się układa. Epoksydową bawiłem się wczoraj (zabezpieczenie antykorozyjne haka do samochodu) i gęste to jak cholera , nie idzie dobrze rozsmarować . No i drugi dzień i dopiero powierzchnia przestała się lepić (tzn była twarda i lepka ) Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi