Velto Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Witam.Mam mały problem z Honda CRM 125 98r.Ostatnio podczas przejażdżki wyleciał mi wężyk od paliwa i moto zgasło, gdy go włożyłem nie mogłem go odpalić.Przepchałem go do domu i wstawiłem do garażu wszystko jest podłączone jak należy. Niestety kiedy go kopie dostaje straszną dużą ilość paliwa na tłok zauważyłem to na zdjętym dyfuzorze. Po wyczyszczeniu go, moto mi odpaliło i chodziło przez jakieś 30-40sek plując syfem z tłumika. Po czym chyba go zalazło, ponieważ gdy odkręciłem dyfuzor wylałem z niego ok 100ml mieszanki.Zmniejszyłem dawkę paliwa, ale to nic nie pomogło. Wykręciłem gaźnik włożyłem w imadło i zalałem paliwem nie ma żadnego problemu nigdzie nie wylewa paliwa, ani nic działa jak należy. Jednak zdjąłem pływak i zauważyłem, że blaszka znajdująca się pod nim jest pogięta. Czy to może mieć wpływ na to, że go zalewa ? Czy to coś innego ? Może macie Panowie jakieś inne rady, żeby go odpalić. Dodam, że tłok jest jak nowy, a świeca ma porządną iskrę więc na pewno te dwie rzeczy wypadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 sprawdź zaworek iglicowy czy nie przepuszcza , odkręć gaźnik zamocuj poziomo i puść paliwo z baku i nie zakręcaj i patrz czy w gardzieli nie pojawia się paliwo..... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velto Opublikowano 12 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Miałem gaźnik rozkręcony jedynie co to jest ta blaszka i wyciągnąłem jedną dysze na której był oring do wymiany i to też uczyniłem. Jutro sprawdzę jeszcze to co napisałeś.sprawdź zaworek iglicowy czy nie przepuszcza , odkręć gaźnik zamocuj poziomo i puść paliwo z baku i nie zakręcaj i patrz czy w gardzieli nie pojawia się paliwo..... Sprawdziłem to i nie pojawia się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi