Gość misiek Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Witam wszystkich! Jestem szczęśliwym współposiadaczem ER-5 z 96 roku i mam małe pytanie o możliwość odblokowania silnika. Moja wersja posiada moc 34 koni (w każdym razie tak wynika z briefu i odczuć z jazdy), ale że często jeździmy we dwie osoby (a ja jestem dość spory) to przez cały czas brak mi mocy. Więc mam wielką prośbę - jak ktoś by wiedział jak ona jest blokowana to proszę o informacje. Serdecznie pozdrawiam wszystkich...misiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matek Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Witam,nie wiem jak jest er-5 zdławiona ale mam 50 konną i też brakuje mocy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Witam' date='nie wiem jak jest er-5 zdławiona ale mam 50 konną i też brakuje mocy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:[/quote'] ja miałam do czynienia z 50-konną er-kąprzez 3 latka , jeździliśmy na niej w długie trasy i w sumie dopiero po 2- gim sezonie brakowało nam mocy.. :mrgreen: a swoją drogą mi też ostatnio brakowało mocy ( zresztą z tego co wiem to wszystkim brakuje ciągle mocy - to chyba jakaś społeczna bolączka 21 wieku!! ) w mojej zblokowanej hondzi, ale powiem Ci, że jakoś tak po ostatniej glebie przestałam narzekać..przynajmniej narazie :twisted: p.s. a ile czasu masz tą erkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matek Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2004 p.s. a ile czasu masz tą erkę?Witam,ma ją od 13 kwietnia 2004 zrobilem 5500 km.W sumie moc i przyspieszenie tak do ok 140km/h jest spoko ale póżniej sa schodki :mrgreen: .Mysle że pojeżdze ten sezon do końca a w następny sobie coś większego kupie.Aha plusem jest male spalanie 4-5L.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 15 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2004 Moc była ograniczona przez nizsze pokrywy gaźników, mniejsza dyszę główna paliwa, oraz przez nawiercanie otworków w górnej części przepustnic (tych sterowanych podciśnieniem.) Dysza główna paliwa jaki ma wływ na moc każdy chyba wie. :mrgreen: Nizsze pokrywy ograniczaja max. otwarcie przepustnic , a nawiercone otworki powoduja wczesniejszy spadek podciśnienia Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomassoo Opublikowano 15 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2004 Moc była ograniczona przez nizsze pokrywy gaźników, mniejsza dyszę główna paliwa, oraz przez nawiercanie otworków w górnej części przepustnic (tych sterowanych podciśnieniem.) Dysza główna paliwa jaki ma wływ na moc każdy chyba wie. :mrgreen: Nizsze pokrywy ograniczaja max. otwarcie przepustnic , a nawiercone otworki powoduja wczesniejszy spadek podciśnienia Ale chyba nie wszystko na raz???Jak wykumać czy otwory w przpustnicy są potrzebne czy nie? Bo przy próbie odblokowywania Cb zatkaliśmy wszystkie - i nastąpiło jeszcze większe zdławienie :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 15 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2004 W jakims starszym nr.Świata Motocykli był artykuł dotyczący chyba Gpz 500. Były tam opisy i rysunki sposobów dławienia tego silnika. Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENDI Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2004 czescja tez mam ER5 zdlawiona... narazie mi wystarcza bo jezdze nia dopiero od miesiaca :mrgreen: ale dowiadywalem sie w salonie firmowym (w Łodzi) ile kosztuje oddławienie- gosciu mowil ze okolo 250 zl :D ..... wiec na przyszly sezon sciagam dlawik i cieszyl sie bede 50 KM :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi