senekkorzenna Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Te silniki są naprawdę bardzo dobre i dość trwałe.Ja bym nie kombinował.Czy włożysz inny silnik i tak będziesz musiał zrobić coś z elektryką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz786 Opublikowano 29 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Wyciągałem silnik z ramy i odpinałem kostki od zapłonu i przypadkowo zobaczyłem ze jeden kabelek jest odpięty od wtyczki wiec go przypiąłem i silnik odpalił ale nie chodzi tak jak powinien przy dodaniu gazu jest takie buuuu... i po chwili dopiero wchodzi na obroty. Podczas jazdy silnik więcej przerywa niż jedzie. Straciłem już nadzieje ze da się go uratować. Na codzień jeżdzę KLE 500 i jak przesiądę się na tego crossa 125, aby poszaleć trochę w terenie to jednak brakuje mi trochę tej mocy. Może to przez to że zle chodzi. Nie mogę zrobić nim "zrywa" na pierwszym biegu bo gaśnie i muszę nacisnąć szybko sprzęgło i podgazować bo inaczej zgaśnie. Teraz już nie wiem co mam zrobić czy walczyć dalej z tym silnikiem czy kupić inny z całą instalacją . :sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senekkorzenna Opublikowano 29 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Zobacz na szczelność w dolocie i czy filtr powietrza jest ok ,takie puste buczenie by wskazywało na problem z ustawieniem.Jestem przekonany że silnik jest Ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz786 Opublikowano 29 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Sprawdzałem czy aby gdzieś lewego powietrza nie łapie i wszędzie wszystko jest szczelne filtr powietrza też przeczyściłem. To jest dziwne bo raz silnik chodzi idealnie tak jak powinien trzyma obroty równo pracuje, a na następny dzień już nie trzyma obrotów nie chce wchodzić na obroty itp. Czy taki silnik kymco ma szansę dorównać silnikowi smc 250 w ramie crossa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi