Skocz do zawartości

CR 80/125

fh1216
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam zamiar kupic pierwsze enduro/cross i tak sie zastanawiam nad cr80 lub 125 . ktory lepszy ? chodzi mi o zywotnosc spalanie moc i czy do 3tys kupie cos takie wmiare ?zastanawialem sie rowniez nad dt125 lub mtx125 . a jak ten cr ciagne w dolnym zakresie obrotow ?jaki v-max ?

CR 125 na pierwsze moto się nie nadaje.Muła ma w dolnych partiach obrotów,ale jak się wkręci,to trzeba się dobrze trzymać,bo siodło wyjeżdża spod tyłka.

125 żywotniejsza jest od 80.

Do 3 tys nie kupisz nic dobrego-szykuj 5-6 tys na te modele jeśli chcesz jeździć.

Taka DT będzie ok i w tej kasie może już coś ciekawego trafisz

Nie sztuką jest się rozpędzić.
Sztuką jest wyhamować!

a jak ie ma sprawa z honda crm 125 ? mam okazje kupic za 3200zl bez papierow rok po remoncie stan na zdj db/bdb tyle ze bez swiatel i licznika . moc okolo 34km niby . chodzi mi glownie o cos co bedzie wmiare dobrze ciaglo na nizszych obrotach (nie wliczajac w to zmian zebatek :P) o o v-max juz mi tak bardzo nie zalezy ale zeby te 100 szla 125 :P

• 6 miesięcy temu...

Ja mam CRM, jest to dobre moto, ale to 2t z dołu nie ciągnie.

Bawić się na tym idzie powyżej 6tyś. obrotów.

O spalaniu Ci nic nie powiem, bo po prostu się nie da. Wszystko zależy od jazdy.

Do tego waży swoje . Koło 120kg. Więc nie jest lekki.

Jeśli posiadasz strój to wydaj z 4-5tyś na full crossa 125cc.

Jeśli nie to tak razem ze strojem 5-6tyś wydasz.

Ja kupiłem crm i siadło mi łożysko na korbowodzie więc wymieniłem wszystkie łożyska z silnika i korbowód nowe uszczelki i olej to razem 500zł.

Z dojazdem itd. Wydałem 3.5tyś.. Do tego wszystko zależy za ile sobie znajdziesz. Do tego strój Buty 250 (używki) zbroja 200 (nowa) kask z googlami to 300zł. I nakolanniki ze 100zł chyba, że chcesz jeszcze spodnie i bluzę to wyjdzie trochę więcej.