majst3r Opublikowano 1 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 (edytowane) Cześć panowie potrzebuje waszej pomocy . Otóż moja Hania nie chce gadać ... kopiac nie ma iskry można złapać świece , dziś przyszedł iskrownik ma 159 ohm napiecie jak kopie to 40 V . Na pych odpalila i chodziła normalnie zgasilem znowu ja chcem na pych a tu strzela z wydechu . Dodam że tlok był wymieniony i szlif cylka . Nie mam pojecia co może być . A dodam że mam odlaczony kill switch . Edytowane 1 Października 2014 przez majst3r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Pisz w jednym temacie.Według serwisówki HAYNES w cr-kach od 1992-1997 na statorze powinno być 20-140 ohm a Ty masz 159 Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majst3r Opublikowano 2 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Czyli o co chodzi , stator do kibla ? A miałem stator ci pokszywal 80 ohm i tez nie odpalala , a te volty ? Co z nimi bo ma dużą rezystencje a tak słaby voltage . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Pomierz wszystko jeszcze raz,tak jak jest to tu opisane http://motokirc.pl/elektryka-f28/sprawdzanie-sprawno-ci-iskrownika-i-modu-u-romet-chart-210-t27685.html Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majst3r Opublikowano 2 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Stator 154 ohmImpulsator 245ohm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Podmień cewkę WN choćby od skutera Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majst3r Opublikowano 2 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 (edytowane) Dalej brak . Na kablach od modułu które idą do cewki jest 840 ohm Kurde jak mam sprawdzic ten stojan ... przykładami jedna probowke do białego kabla druga do podstawy a tu 1 . Na kablach mam 150 .To ciągle robiłem zły pomiar ? ;/ to w czym jest problem masy nie ma ?? Co przebicie ma ? Dam rade to sam naprawic ? Edytowane 2 Października 2014 przez majst3r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majst3r Opublikowano 3 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Nikt nie pomoże ? ,; ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 (edytowane) Kurde jak mam sprawdzic ten stojan ... przykładami jedna probowke do białego kabla druga do podstawy a tu 1 . Na kablach mam 150 .To ciągle robiłem zły pomiar ? TAK ! Przełącz miernik na 200 ohm i mierz biały przewód z niebieskim a nie z masą Edytowane 4 Października 2014 przez DZIKOWSKI Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majst3r Opublikowano 4 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 to tak mierzyłem Nie mam pojęcia co może byc ... Moduł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nagaroth Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Może być i moduł. Widze ze jestes z gdanska, jezdzisz na tym torze co są zawody przy Borkowie? BO tez jestem z okolic gdanska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majst3r Opublikowano 4 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Czasami , ale lepszy jest w straszyniemodułu nie sprawdze co nie ?? Mam jeden od nsr 125 ale pewnie nie bd dobry ma tyle samo pinów tylko inne kolory wiadomo , oznaczenia ky4 tv-78 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nagaroth Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 no moduł musi być dokładnie od tego samego zapłonu, moze pasowac i w ogole ale musi byc od tego samego statora co masz, wiem bo sprawdzalem u siebie dwa rozne moduły i działały tylko od swojego statoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 A ustawienie kąta zapłonu? Może zapłon jest za późny i dlatego strzela w wydech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majst3r Opublikowano 7 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Dobra panowie juz wiem co było teraz mam problem taki , z modułu wychodzi 160V podpinam cewke i znika napiecie , dalej brak iskry ... co moze być moduł ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi