BoBxKarol Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 (edytowane) Witam wszystkich. Mam problem ze swoim simsonem. Mam zamontowany w nim zapłon Ducati Energia z Malaguti F12. Wszystko pieknie chodziło, było wyregulowane. Problem polega na tym, że simson teraz odpali na 2-3 sekundy i zaraz gaśnie. Świeca nowa, zapłon się nie przestawił. Podejrzewam że siadł iskrownik gdyż na cewce zasilającej jest 450-530 omów (powinno być ok 740) i iskra jest za słaba. Moje pytanie brzmi czy przez małą rezystancję na iskrowniku na cewce zasilającej Simson może tak gasnąć? O jeździe simsonem teraz nie ma mowy. Proszę o pomoc. Dzięki. Edytowane 28 Września 2014 przez BoBxKarol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BoBxKarol Opublikowano 30 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Wie coś ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi