badkarma Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Witam! Niedawno kupiłem Yamahę XS 850 '80. Staram się przywrócić ją do życia ;) Z racji tego potrzebuję na tą chwilę już parę części. W prawdzie założyłem już taki temat na triplach (i na innym polskim forum - dalej ciężko z częściami), ale wysyłka części ze stanów zazwyczaj podwaja (jak nie gorzej) cenę :( tak więc wolałbym zakupić je gdzieś bliżej. Będę wdzięczny za każdy trop. A więc do rzeczy: 1. Cały mechanizm kickstarta. Silnik był bez tego. A kopka musi być. Potrzebny dodatkowo uszczelniacz przy pokrywie i dźwignia. Zdjęcie poglądowe czego brakuje. 2. W sumie to obydwie części bloku silnika, gdzie są finy. W tej niższej kilka jest połamanych finów, w wyższej, gdzie wchodzą świece są jakieś dziwne spawy wokół gniazda. 3. Część koszyka sprzęgła. 4. Aparat zapłonowy. Z tego co mi powiedziano to ten wygląda jak z '77. Tak czy siak przewody pourywane. Przydałby się nowy do rocznika '80. Jeżeli ktoś miałby cały silnik w którym są powyższe części, w względnie dobrym stanie, w rozsądnej cenie też jestem zainteresowany :) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Szukaj w Niemczech, Holandii lub w najgorszym razie Anglii.Raczej nie w Polsce bo bedzie taki sam stan jak twojego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badkarma Opublikowano 22 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Jakieś propozycje miejsc gdzie mogę odłowić silnik do takiego "zabytku"? :) Nie wiem za bardzo gdzie się handluje takimi rzeczami poza ebayem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi