motorcyc Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 (edytowane) Siemka, ciekawi mnie mocno jedna rzecz. Czy rzeczywiście uczestnicząc w wypadku, ubezpieczyciel może wymigać się od wypłacenia odszkodowania z OC (i obciążyć kierowcę motocykla) jeżeli maszyna jest odblokowana? Czy ktoś doświadczył takiej sytuacji? Edytowane 20 Września 2014 przez motorcyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr R1 Opublikowano 21 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Nie słyszałem o takim przypadku, nawet tego nie sprawdzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herdi Opublikowano 21 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Do momentu ekspertyzy po wypadku. Cytuj -------------------Pozdro HerdiŚrubkomistrz w serwisie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorcyc Opublikowano 21 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 A jest jakaś zasada kiedy się robi ekspertyzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 21 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Kupiłem skuter w salonie i tam został odblokowany ( 400 zł , zdzierstwo ), otrzymałem fakturę , i co w takim wypadku ? Cytuj "Gdy szykuję śniadanie, zwykle se o korkach słucham, jak tkwią te ch*je w tych jebanych autach." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongor Opublikowano 21 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 W takim przypadku, powinienes miec odpowiednia kat pj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 21 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 (edytowane) i zmienić w urzędzie rodzaj pojazdu na motocykl (dowód+tablice) i odpowiednie OC a najlepiej się nie przyznawać i jeździć przepisowo Edytowane 21 Września 2014 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Temat wałkowany setki razy:http://forum.motocyklistow.pl/index.php/topic/72015-niszt-kombinirent-dzieciaki/ Nikt nie jest w stanie przewidzieć czy przy danej kolizji/wypadku nie dojdzie do sprawdzenia motoroweru pod względem technicznym.Prosty przykład: jeśli drugi uczestnik wypadku/kolizji powie: uderzył we mnie bo jechał za szybko to w toku rekonstrukcji wykonywanej przez biegłego na 99% dojdzie do sprawdzenia pod względem technicznym motoroweru - zarówno co do sprawności układu kierowniczego i hamulcowego jak i co do osiągów. I może tak być - że niezależnie od ustalenia kto był bezpośrednim sprawcą kolizji zostanie wskazana niezgodność pomiędzy kategorią pojazdu z dowodu rejestracyjnego a faktycznymi osiągami pojazdu. Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrbravo Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 (edytowane) bralem udzial w sprawie z wypadkiem skutera i wiem ze zglosilem wniosek dowodowy o sprawdzenie czy skuter miesci sie w kategorii motorower czy tez motocykl, no i oczywiscie, czy kierujacy w zwiazku z ewentualna modyfikacja posiadal uprawnienia do kierowania pojazdem.... edit: kolega wyzej nieco mnie ubiegl... Edytowane 22 Września 2014 przez mrbravo Cytuj General description: aktualnie brak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi